Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Z místa nehody utekl

MOST - Bez souhlasu vzal auto, naboural a utekl, skončil v cele, v dechu měl alkohol, nemá řidičák a má zákaz řízení. 

Mobil získal lstí
Mostečtí policisté odhalili totožnost muže, který měl odcizit mobilní telefon. Muž ve věku 27 let z Mostu oslovil na ulici slečnu, které tvrdil, že někde ztratil svůj telefon. I když dívka během komunikace s mužem svůj mobil držela v ruce, nakonec o něj stejně přišla. Neznámý jí ho sebral nečekaně z ruky a následně z místa zmizel. Policisté Mostečanovi sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže. Odcizený telefon nebyl zajištěn, kde skončil, podezřelý neuvedl. Už v minulosti byl za majetkový delikt odsouzen a nyní mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody. 

Muže oloupil prý kvůli údajnému dluhu
Vyšetřovatel mostecké policie zahájil stíhání 25letého Mostečana a obvinil ho ze zvlášť závažného zločinu loupeže. Muž měl poblíž centra Mostu přistoupit v parku k poškozenému, který seděl na lavičce. Po krátké komunikaci, která se týkala požadavku obviněného na údajnou dlužnou částku, kterou poškozený popírá, ho měl stíhaný udeřit opakovaně dlaní do obličeje. Následovaly výhrůžky újmou na zdraví i zabitím příbuzných a opětovné žádosti o peníze. Posléze měl obviněný poškozenému odepnout hodinky, které si ponechal. Ke zranění poškozeného nedošlo. Obviněný je stíhán na svobodě. Ukradené hodinky nebyly policií zajištěny.

Vůz řídil neoprávněně, převrátil ho, utekl, byl pod vlivem
Policisté mosteckého obvodního oddělení sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinů ohrožení pod vlivem návykové látky, neoprávněného užívání cizí věci a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání 25letému muži z Mostu. Ten si měl v sobotu bez souhlasu zaměstnavatele vzít nákladní automobil značky Mercedes, se kterým havaroval na křižovatce ulic Lipová, Topolová a Zdeňka Štěpánka, kde vozidlo převrátil na bok. Řidič z místa nehody utekl do sídliště, kde byl vypátrán hlídkou městské policie. Muž skončil v policejní cele, měl pozitivní dechovou zkoušku na alkohol, kdy mu policisté naměřili přes dvě promile alkoholu v dechu. Muž nemá žádné řidičské oprávnění a navíc má vysloven i zákaz řízení do srpna roku 2021. Z důvodu nehody musela být v místě odkloněna doprava na několik hodin.

Šest řidičů bylo pod vlivem drog a dva měli alkohol v dechu
Policisté při silničním dohledu přistihli v sobotu a neděli osm motoristů, kteří porušili zákon. Jeden řídil vlivem alkoholu na mosteckém sídlišti Zahradní nákladní vůz, který převrátil na bok. Druhý byl kontrolován v ulici Česká v pozdní noční době při řízení Citroenu. Policisté mu naměřili pozitivní hodnotu alkoholu v dechu. Tři řidiči, kteří měli pozitivní testy na drogy, narazili v sobotu na policejní kontroly v Litvínově a Obrnicích.  V neděli hlídky podrobily kontrole dva řidiče v Mostě a jednoho v Litvínově, u všech kontrolovaných vyšly pozitivně testy na drogy. Všem osmi řidičům policisté sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Most 11. listopadu 2019
nprap. Ludmila Světláková

vytisknout  e-mailem