Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Z místa neutekli

CHOMUTOV - Dopadli hledaného, Vloupání do sklepa... 

Z místa neutekli
Do sklepních prostor domu v centru Chomutova se vloupala dvojice mužů ve věku 39 a 35 let. Vchodovými dveřmi se dostali dovnitř, vnikli do skladové místnosti, ale nic zde neodcizili. Pak přešli do sklepních prostor, kde je zadržela hlídka policistů. Na zařízení způsobili majitelům škodu ve výši 5600 korun. Mladší z dvojice byl za krádeže v minulosti již odsouzen k nepodmíněnému trestu odnětí svobody. Obvinění z poškozování cizí věci, porušování domovní svobody a krádeže si oba převzali, starší z dvojice byl po výslechu propuštěn, mladší skončil v policejní cele. Bude totiž podán návrh na jeho vzetí do vazby.
 
Dopadli hledaného
Policejní hlídka zadržela v Chomutově, v bytě u  příbuzných, 16letého mladíka, po kterém bylo vyhlášeno celostátní pátrání. Hledaný byl na povolené návštěvě u příbuzných, zpět do dětského domova na Děčínsku, se však nevrátil. Po nezbytných úkonech byl chovanec předán pracovníkovi uvedeného domova. Pátrání po hledaném mohlo být zrušeno.   
 
Vloupání do sklepa
Kdosi vnikl do sklepních prostor panelového domu na chomutovském sídlišti. Zloděj prostor prohledal a odnesl si snowboardové vybavení za 7 tisíc korun. Kromě samotného snowboardu odcizil i helmu a boty. Krádež vyšetřuje místní oddělení policie.
 
Chlubil se pistolí
Na parkovišti v Husově ulici v Chomutově se chlubil 41letý muž svému známému plynovou pistolí. Náhodný svědek tuto skutečnost oznámil na policejní oddělení. Na místo vyslaná hlídka zjistila, že zbraň je určena na střelbu světlic, patnáct kusů jich s pistolí i zadržela. Na vysvětlenou muž uvedl, že zbraň zakoupil před časem od neznámého muže a to pouze za účelem střílení světlic. Muži hrozí obvinění z trestného činu výtržnictví, vyšetřování případu nadále pokračuje.
 
Loupež se nekonala
Od začátku listopadu loňského roku pátrali chomutovští policisté po totožnosti neznámého pachatele, který napadl a připravil o větší částku peněz návštěvníka místního baru. Tehdy muž uvedl, že popíjel v baru, pak odešel ven a tam ho kdosi udeřil do hlavy. Když pak upadl na zem, tak mu sebral aktovku s doklady a hotovostí. Vyhodnocením všech získaných poznatků a z výslechu svědků však vyplynulo, že k přepadení nedošlo. Vyšetřování loupeže bylo proto odloženo.
 
Chomutov 19.března 2010

vytisknout  e-mailem