Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Z muzea zmizely exponáty

Poměrně kuriózní krádež exponátů z Národního zemědělského muzea vyšetřují od čtvrtka dne 18. listopadu policisté Obvodního ředitelství policie Praha I. 

Případ oznámili pracovníci muzea ve čtvrtek krátce před polednem. Zjistili totiž, že jim ve sbírce chybí několik vzácných exponátů v hodnotě několika desítek tisíc korun. Šetřením na místě policisté zjistili, že předměty zmizely pravděpodobně v noci ze 17. na 18. listopadu. Jednalo se o jednu hlavu hyeny skvrnité, jednu kůže z geparda, dvě kůže z levharta a jeden roh nosorožce tuponosého. Policisté pracují s několika verzemi, jak mohlo ke krádeži dojít. Nejpravděpodobnější ale je, že pachatel či pachatelé zůstali v budově v nočních hodinách a v příhodné chvíli exponáty nepozorovaně vynesli.
 
Policisté budou v této souvislosti prověřovat všechny dostupné kamerové záznamy, na kterých by pachatelé mohli být zachyceni. Zároveň budou zjišťovat, zda se odcizené věci nenacházejí v některém ze starožitnictví či bazarů. Není ale vyloučeno, že byly odcizeny na objednávku a skončily v soukromých sbírkách. Pokud by policie pachatele dopadla, hrozí jim obvinění z trestného činu krádeže, za který mohou strávit až pět let za mřížemi.
 
Kpt. Bc. Eva Miklíková 20.11.2010

vytisknout  e-mailem