Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Z náklaďáku zmizela rezerva

TEPLICE - Zloděj ukradl kolo z návěsu a další zprávy. 

Z náklaďáku zmizela rezerva
     Není žádnou výjimkou, že řidiči kamionů hlásí policistům krádeže nafty z nádrží zaparkovaných vozidel, ke kterým dochází především během nočních hodin. Neznámý pachatel se místo na pohonné hmoty tentokrát zaměřil na jiný „sortiment“. Ze zaparkovaného kamionu někde na trase mezi Mohelnicí a Teplicemi, kde řidič trávil povinnou přestávku, odcizil z návěsu nové rezervní kolo s pneumatikou, čímž způsobil škodu ve výši 18 500 korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečin krádeže a po pachateli i odcizené rezervě pátrají.
 
Zloděj si odnesl nářadí
     Elektrické ruční nářadí různých typů a značek včetně ručního nářadí si odnesl neznámý zloděj ze sklepa panelového domu. Do sklepních prostor vnikl po překonání okna a následně odcizil nářadí, jehož hodnotu majitelka vyčíslila na téměř 11 tisíc korun. Policisté budou zjišťovat, zda neznámého pachatele vedla ke krádeži láska ke kutilství, nebo spíš touha po penězích. Lapkovi hrozí v případě dopadení za přečin krádeže až dvouletý trest odnětí svobody.
 
Mlsný jazýček se mu nemusí vyplatit
     Chuť na sladké dostal 25letý lapka, který v teplickém supermarketu odcizil 2 čokoládové tyčinky, které u pokladny nezaplatil. Ostraha zlodějíčka zadržela a předala policistům. Vzhledem ke způsobené škodě by bylo odcizení sladkostí jen přestupkem, ale jelikož byl muž v posledních třech letech za krádeže pravomocně odsouzen, pohlíží trestní zákoník na jeho jednání jako na přečin krádeže, za který zákon stanoví trest odnětí svobody až na tři léta.
 
 
Teplice, 22. 7. 2011, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí PČR ÚO Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem