Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Z nezajištěného auta zmizely peníze

LOUNY - Krádež peněz; Přechovával a prodával drogy...  

Krádež peněz

Koncem minulého týdne odcizil neznámý pachatel z nezajištěného vozidla peníze. K události došlo kolem poledních hodin v areálu jednoho zahradnictví v Lounech. Zloděj využil nestřeženého okamžiku, bez použití násilí vnikl do odstaveného a neuzamčeného vozidla zn. Iveco a během několika minut odcizil z kabiny plastové desky s finanční hotovostí a různými písemnostmi. Poškozenému tím způsobil škodu přesahující čtyřicet tisíc korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže, po pachateli pátrají.

Přechovával a prodával drogy

Z trestného činu nedovolené výroby a držení omamných a psychoptropních látek a jedů obvinil komisař služby kriminální policie a vyšetřování  22letého mladíka z Loun. Ten v minulých měsících přechovával v jednom bytě v Lounech omamné a psychotropní látky, prekursor a pomocné látky sloužící k výrobě drogy. V jednom případě též prodal jisté osobě pervitin. Mladík je stíhán na svobodě, za tento trestný čin zákon stanoví trest odnětí svobody od jednoho do pěti let.   

Zbil protivníka

Podezření z trestného činu výtržnictví ve zkráceném přípravném řízení sdělili policisté v těchto dnech 26letému muži z Kladenska. Dotyčný na konci března tohoto roku fyzicky napadl na autobusovém nádraží v Lounech 46letého protivníka. Uhodil jej pěstí do obličeje, načež poškozený upadl a pohmoždil si levou ruku. Se zraněním byl ošetřen na chirurgii v lounské nemocnici. Skutek byl do současné doby veden jako přestupek, ale po dalším šetření byl překvalifikován na trestný čin. Policisté podezřelého vyšetřují na svobodě. 

Nehodovost za minulý týden

Celkem 26 dopravních nehod se minulý týden odehrálo na silnicích lounského okresu. Jedenáct lidí bylo při nich lehce zraněno, škoda byla odhadnuta na 2 030 500 Kč. Ve třech případech byl u řidičů zjištěn alkohol. Z uvedeného počtu se 11 dopravních nehod událo o víkendu. Dvě osoby se při nich lehce zranily, škoda činí 570 000 Kč. Nejčastější příčiny: nesprávný způsob jízdy, nepřiměřená rychlost a nesprávné předjíždění.

vytisknout  e-mailem