Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Z obchodů odcizil za provozu kartony cigaret a celou paletu alkoholu

po hostovi restaurace hodil láhev, senior jezdil s 2.39 promile 

Z obchodů odcizil za provozu kartony cigaret a celou paletu alkoholu

V těchto dnech zahájil policejní komisař SKPV trestní stíhání 21letého mladíka pro trestný čin krádeže. Toho se měl dopustit tím, že v Rýmařově dne 9.2.2009 v nákupním centru na ulici Bartákova si odemkl dveře skladu klíčem, který byl v zámku a odcizil 38 kartonů různých cigaret v hodnotě přes 25 tisíc Kč. Ve svém trestním jednání pokračoval ještě dne 23.3.2009 v prodejně na ulici Opavská, kde vnikl do prostor skladu a zde si vozíkem převezl paletu s 540 láhvemi alkoholu k nákladové rampě. Zde měl již přistavený nákupní vozík, do kterého si začal alkohol nakládat. Při svém jednání byl vyrušen a z místa utekl. Způsobená škoda celkem činí přes 68 tisíc Kč.

 Po hostovi restaurace hodil pivní láhev

Z trestných činů ublížení na zdraví a výtržnictví ve stádiu pokusu byl v těchto dnech obviněn 28letý muž. Svého trestního jednání se měl dopustit dne 9.3.2009 v baru na ulici Cihelní v Bruntále, když napadl 26letého muže. Před hosty po něm hodil prázdnou sklenici od piva, která poškozeného zasáhla do hlavy. Způsobil mu tržné poranění hlavy, podvrtnutí a natažení krční páteře. 

 Dětem rozbil houpačku

Krnovští policisté v těchto dnech šetří zničení dřevěné dětské houpačky v Krnově v lomu na dětském hřišti. Způsobená škoda činí přes 21 tisíc Kč.

 Senior jezdil pod vlivem alkoholu a havaroval

Ve Světlé Hoře ve 20.10 hodin dne 20.5.2009 jel 73letý muž s vozidlem Fabie. Při jízdě ve směru na Rudnou pod Pradědem vzhledem k opilosti nezvládl řízení a pravou částí automobilu narazil do stromu a ještě do zaparkované felicie, která stála na parkovišti. Při nehodě se nikdo nezranil. Dechová zkouška u seniora byla s pozitivním výsledkem, policisté mu naměřili 2.39 promile alkoholu. Muž přiznal požití alkoholu, ale nedokázal uvést co pil a jaké množství. Sdělil, že s vozidlem ujel jen asi 1 km. Je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Způsobená škoda činí 25 tisíc Kč. Šetří SKUPINA DOPRAVNÍCH NEHOD BRUNTÁL.

 Policisté vypátrali dvě odcizená vozidla

Bruntálští policisté šetřením vypátrali dne 20. a 21.5.2009 hned dvě odcizená vozidla. První hyundai  byl odcizen dne 20.5.2009 na ulici Kavalcova v Bruntále. Policisté ho následující den vypátrali na ulici Jesenické u restaurace. V autě chyběl technický průkaz a finanční hotovost ve výši 400 Kč. Další vůz, tentokrát ford escort, který byl odcizen dne 16.5.2009 za domem na Žlutém Kopci policisté vypátrali na parkovišti na ulici Dlouhé.

 

 komisař por. Bc. Tušková Pavla

vytisknout  e-mailem