Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Během jedné noci zmizely v Oldřichově dva přívěsné vozíky

LIBERECKO - Hrádečtí policisté řeší tři případy krádeží, které se staly během jedné noci v Oldřichově na Hranicích.  

Policisté v Hrádku nad Nisou pátrají po neznámém pachateli, či pachatelích, kteří mají na svědomí tři krádeže v obci Oldřichov na Hranicích. Všechny tři krádeže se staly během noci z neděle na pondělí. 

V pvním případě pachatel odcizi z volně přístupné zahrady rodinného domu poté, co přeštípl článkový řetěz, přívěsný vozík zn. Agados Handy 3 NV 1. Zde způsobil škodu ve výši 8 tisíc korun. Ve druhém případě se neznámý pachatel vloupal u jiného rodinného domu do stodoly, ze které následně odcizil motocykl zn. Suzuki SW 1000 a horkovzdušnou pistoli zn. Würth. Kromě toho ze zahrady domu dále odcizil po domácku vyrobený přívěsný vozík. V posledním případě vnikl pachatel na zahradu dalšího rodinného domu, kde se vloupal do kůlny, ze které si však nic nevzal. Dále v zadní části domu vnikl do kotelny domu a skladu na nářadí, ale i v tomto případě si nic neodnesl. V těchto dvou případech vznikla majitelům škodu za bezmála 74 tisíc korun. 

Hrádečtí policisté nyní nejen po neznámém pachateli či pachatelích, ale i po odcizených věcech pátrají. V tuto chvíli budou provádět potřebná operativní šetření a vyhodnocovat zajištěné stopy. Pokud se jim podaří případy objasnit, hrozí pachateli v prvním případě, který policisté šetří jako přečin krádeže, až dvouleté vězení. Ve dvou dalších případech, kde policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů krádeže, krádeže ve stádiu pokusu, porušování domovní svobody a neoprávněného užívání cizí věci, hrozí pachateli s ohledem na způsobenou škodu až pětileté vězení. 
 

20.4.2016
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí 

vytisknout  e-mailem