Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Z odemčených vozidel mizí věci

TEPLICE - Nenechávejte odemčená auta!, Střežte si své osobní věci.. 

 Kapesní zloději mají žně

O své osobní věci přišel návštěvník restaurace v Bílině. Bundu se všemi osobními věcmi si pověsil na věšák vzdálený 10 metrů od místa, kde seděl. Když si pro bundu zašel, zjistil, že mu z ní zmizela peněženka s dvěma platebními kartami a osobními doklady. Celkem mu vznikla škoda 1 tisíc korun. Policisté nabádají občany, aby si pečlivě střežili své osobní věci, mohou se tak vyhnout nepříjemnostem v podobě okradení.

 
 
Z odemčených vozidel mizí věci
 
Tři muži přišli kvůli své neobezřetnosti o osobní věci, které jim odcizili neznámí pachatelé z odemčených vozidel. První případ se stal ve čtvrtek odpoledne v Lahošti. Řidič vozidla Škoda Octavia si nechal ve vozidle pánskou aktovku se dvěma mobilními telefony, brýlemi a dvěma USB pamětmi. Aniž by vozidlo uzamkl, vzdálil se od něj a během té doby mu věci neznámý pachatel odcizil. Vznikla mu tím škoda přes 10 tisíc korun.
Téměř totožný případ se stal v Dubí. Řidič vozidla Ford Transit ho nechal taktéž odemčené, kdy na sedačce ponechal příruční tašku s penězi a mobilem. Věci tak vystavil jako ve výkladní skříni a pro zloděje bylo velice snadné věci z odemčeného vozidla odcizit.
Do třetice chyběla obezřetnost řidiči kamionu v Bílině. Ten nechal na parkovišti u stavebnin odemčenou kabinu kamionu a z té mu neznámý člověk odcizil přes 400 Euro a mobil. Jedno nezamknutí vozu, ho tak stálo 14400,-Kč.
Policisté žádají občany, aby si ve vozidlech nenechávali viditelně osobní věci, které jsou velkým lákadlem pro zloděje. Taktéž je důležité své vozidlo uzamykat. Neuzamčením velice zlehčujete práci případným zlodějům.
 

Z altánku zmizeli věci za 20 tisíc korun

 
Neznámý zloděj nejprve překonal oplocení pozemku a na něm pak vypáčil dřevěné dveře zděné dílny, ze které odcizil elektrické nářadí. Následně vnikl přes boční okno do zahradního altánu, ze kterého odcizil zimní bundu, spací pytel, dva stany, vysavač a ruční myčku na auto. Tímto jednáním vznikla majiteli škoda přes 20 tisíc korun. Po pachateli pátrají duchcovští policisté.
 
 
 Teplice, 2. Prosince 2011, por.Bc.Ilona Novotná
 
 

vytisknout  e-mailem