Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Z odpočívadla zmizela dřevěná lavice

LOUNY - V Lipenci si neznámý zloděj přisvojil dřevěnou sedací soupravu; Opilý usedl za volant a srazil cyklistu; Do auta se vloupal pro techniku  

V Lipenci si neznámý zloděj přisvojil dřevěnou sedací soupravu

Dřevěná sedací souprava, která sloužila k odpočinku turistů, zmizela z odpočívadla u silnice za obcí Lipno ve směru na Žatec. Zloděj má zřejmě v úmyslu si odcizenými dřevěnými lavicemi se stolem vybavit svoji zahradu nebo okolí domu. Kde teď budou odpočívat turisté, na tom mu určitě vůbec nezáleží. Ke krádeži došlo tento týden, v období od pondělí do středy, škoda byla vyčíslena na 20 000 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže, po pachateli pátrají.

Opilý usedl za volant a srazil cyklistu

Podnapilý řidič srazil včera, krátce před polednem, 38letého cyklistu. K nehodě došlo v podbořanské ulici Přátelství, kde se 31letý řidič s osobním vozidlem zn. Opel Corsa začal otáčet ve směru na obec Vroutek. V této době však tímto směrem projížděl cyklista, kterému řidič nedal přednost a došlo ke střetu. Při nehodě utrpěl cyklista naštěstí jen lehčí zranění (tržnou ránu na koleni). Policisté zjistili provedenou dechovou zkouškou u řidiče vozidla alkohol. Nejprve mu naměřili 0, 49 promile a cca po půlhodině 0, 62 promile alkoholu. Škoda způsobená na vozidle činí 2 tisíce korun, ale na bicyklu je daleko vyšší - asi 80 000 Kč, neboť se jednalo o speciální závodní kolo. Dopravní nehodu i nadále šetří dopravní policisté.

Do auta se vloupal pro techniku

Osobní vůz zn. VW Touran si vyhlédl neznámý pachatel z úterý na středu v Zahradní ulici v Lounech. Oválným kamenem rozbil skleněnou výplň bočního okna spolujezdce, vnikl dovnitř a následně odcizil MP3 přehrávač zn. Sencor, LCD televizi zn. Premium a handsfree sadu zn. Parrot. Svým činem tak způsobil škodu za celkem 11 000 Kč. Případ šetří policisté jako trestný čin krádeže.

 

vytisknout  e-mailem