Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Z piva rovnou do nemocnice - aktualizace

Z náhodných kamarádů byli ve vteřině rivalové. Pomůžete najít útočníka? 

Poškozený si vyrazil takzvaně na pivko do jednoho z barů v ulici Na Bělidle v Praze 5. Ještě než vstoupil do podniku, potkal partičku dvou dívek a dvou mladíků. S těmi se dal do řeči, kdy následně skončilo všech pět společně na baru.

Jeden z mladíků ostatní takzvaně pozval, kdy u obsluhy objednal „kyblík“ koktejlu s cca deseti brčky. Z toho si pak „srkl“ každý, kdo zrovna chtěl, tedy i poškozený. Prvních přibližně dvacet minut byla zábava v plném proudu a absolutním klidu.

Pak se ale, jako mávnutím kouzelného proutku, vše změnilo. V jednu chvíli se vrátil poškozený z toalety a chytl nového kamaráda, nic zlého netuše, přátelsky kolem ramen. Avšak kamarád se z ničeho nic otočil a čtyřiadvacetiletého mladíka udeřil pěstí do obličeje, načež útočníka okamžitě jeho kamarádi doslova odtáhli od napadeného.

Bohužel agresora neodtáhli dost daleko a ten napadeného kopl surově do obličeje. Poté se svým kamarádům vysmekl a udeřil v tu chvíli již notně otřeseného mladíka znovu pěstí do obličeje. Nakonec se všichni dostali ven před bar, kde útočník dal napadenému ještě několik ran pěstí do obličeje.

Zraněnému mladíkovi se nakonec podařilo z místa incidentu utéct, kdy posléze musel vyhledat pomoc lékařů. Výsledkem agresorova řádění je tříštivá zlomenina kostí v obličeji poškozeného.

Na základě shora popsaného prošetřují kriminalisté 1. oddělení druhého policejního obvodu celý případ pro podezření z trestných činů ublížení na zdraví a výtržnictví, kdy pachateli v případě vypátrání a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

Avšak útočníka se zatím nepodařilo ani ztotožnit, ani vypátrat. Proto nyní prosíme o pomoc širokou veřejnost. Pokud útočníka znáte, nebo víte, kde bydlí, předejte nám prosím tyto informace prostřednictvím linky tísňového volání 158.

Stejně tak žádáme svědky celé události, tedy kamarády útočníka, aby se přihlásili na kterékoli policejní služebně.

por. Mgr. Tomáš Hulan 7. 5. 2019

Aktualizace 10. 5. 2019

Jednadvacetiletého mladíka zřejmě přiměla nechtěná „popularita“ k tomu, aby se sám přihlásil kriminalistům druhého policejního obvodu s tím, že to je právě on, kdo je zachycen na záběrech bezpečnostní kamery a koho hledají. Z toho důvodu nyní pátrání po tomto mladíkovi odvoláváme.

Zároveň děkujeme všem, kteří nám s pátráním po hledaném pomáhali.

por. Mgr. Tomáš Hulan 10. 5. 2019

vytisknout  e-mailem