Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Z poctivého nálezce se stal záhy podezřelý

JIČÍNSKO - Teď mu hrozí až roční vězení. 

„Štěstí“ v podobě peněženky, která ležela v úterý 14. dubna odpoledne v Hořicích na náměstí, se „usmálo“ na osmatřicetiletého muže. Ten ani na chvíli nezaváhal a peněženku sebral. Okamžitě zkontroloval její obsah a přitom z ní odcizil 8.600 korun.
Peníze si dal do své peněženky a vydal se utrácet. Koupil si jídlo a pití, které zkonzumoval. Poté se prý v něm hnulo svědomí a rozhodl se, že peněženku odevzdá na policii. Pochopitelně bez hotovosti. A tak zamířil na obvodní oddělení, kde peněženku skutečně jako nález odevzdal. Policisté mu poděkovali a hned vyrozuměli majitele peněženky, který si pro ni přišel. Za přítomnosti nálezce si peněženku zkontroloval a zjistil, že mu v ní chybí 8.600 korun. To už začal nálezce tušit, že je zle a že to s ním asi dobře nedopadne. A nemýlil se. Sice ještě chvíli odolával a tvrdil, že o žádných penězích nic neví, ale nakonec se přece jen přiznal a hotovost, ze které již stačil utratit 381 korun, majiteli vrátil.
I když svého jednání velmi litoval, přesto mu to nebylo nic platné a místo slov uznání, si vyslechl ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinu zatajení věci, za což mu hrozí až roční vězení.

nprap. Hana Klečalová
15. dubna 2015 v 13:18

vytisknout  e-mailem