Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Z policejních svodek

LOUNY – Řídili, i když jim to bylo zakázáno; Odcizený notebook. 

Porušili zákaz
Postoloprtští policisté při silniční kontrole zastavili vozidlo s 56letým řidičem. Následně zjistili, že muž už od února za volant usednout nesměl. Nedovolovali mu to dokonce v té době dva vyslovené zákazy řízení motorových vozidel. Ve zkráceném přípravném řízení si už neukázněný motorista vyslechl od policistů podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Soud by ho za to mohl poslat do vězení až na dvě léta.
S dalším provinilým řidičem se setkali postoloprtští policisté v obci Jimlín. Strážci zákona vzápětí při kontrole odhalili, že 29letý muž má magistrátem města vysloven na dobu šest měsíců zákaz řízení motorových vozidel. I tomuto řidiči hrozí, že by jej mohl soud potrestat dvěma lety odnětí svobody. 

Nenapravitelný poberta
V nedávné době odcizil neznámý pachatel z jedné z lounských zastaváren notebook. Když se policisté začali případem zabývat, připadal jim popis muže, který měl zboží odcizit, povědomý. Díky své osobní a místní znalosti se dopátrali až k 45letému muži, který se jim při výslechu ke svému činu doznal. Muž se stává pro policisty už takzvaně známou firmou. Po projednání před soudem, se zřejmě zapíše do jeho trestní minulosti také předešlý případ. Podle šetření policistů měl ve vlaku odcizit volně odloženou kabelku i s peněženkou a dalšími věcmi. Oba dva případy policisté řešili ve zkráceném přípravném řízení. V prvním případě sdělení podezření obsahovalo trestný čin krádež. V druhém popisovaném mu jsou kladeny za vinu dva trestné činy, a to krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. V obou případech by ho verdikt soudu mohl poslat za mříže až na tři roky. Jedná se o trest vyšší, jelikož byl v minulosti za majetkovou trestnou činnost již odsouzen.


nprap. Mgr. Irena Pilařová
Oddělení tisku a prevence Louny
email: krpulk.kr.pis.ln@pcr.cz
mobil: 724 155 239
7. listopadu 2018

vytisknout  e-mailem