Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Z pomocníků se vyklubali zloději

MOST - Postiženému donesli domů nákup a ukradli mu mobil; S lupem v nohavici kličkoval mezi domy 

O tom, že ne každá pomoc je poskytnuta nezištně, se minulý týden na vlastní kůži přesvědčil 63 letý muž z Mostu. Ten byl minulý týden v odpoledních hodinách nakupovat v obchodním domě Central potraviny. Když šel z nákupu domů, přistoupili k němu dva neznámí muži a navrhli mu pomoc. Muž je postižený a byl za to rád. Neznámým předal těžkou tašku a zamířil s nimi ke svému bydlišti. Cizí muže pustil i do bytu. Jeden z dvojice odnesl nákup do kuchyně a druhý zatím čekal v obývacím pokoji. Poté dvojice z bytu odešla. Mostečan za chvíli zjistil, že mu ze stolu v pokoji zmizel mobilní telefon v hodnotě sedmi tisíc korun. Mostecká policie, která se případem přečinu krádeže nyní zabývá, získala popis pravděpodobných pachatelů. Oba byli ve věku kolem 40 let, štíhlých, asi 175 cm vysokých postav. Jeden z mužů výrazně koktal. Policie nyní hledá svědky, kteří si všimli v neděli 6. června kolem 14. hodiny staršího špatně chodícího muže ve společnosti dvou asi 40letých mužů, jak jdou směrem od nákupního centra k ulici Vítězslava Nezvala. Jakoukoli informaci k případu či k osobám pachatelů mohou občané policii sdělit na linku 158.

Se svetrem v nohavici utíkal před ochrankou
Devatenáctiletý mladík přijel do Mostu krást ze sousedního Chomutovska. V obchodním domě Central navštívil prodejnu se sportovním zbožím. V oddělení pro muže si vybral dvě mikiny a pak si je šel vyzkoušet do kabinky. Zpátky však vracel již jen jednu. Mladíka zaregistroval pracovník ochranky, který ho chtěl zadržet. Zloděj se dal hned na útěk. Zamířil k východu ze supermarketu a běžel kolem magistrátu k úřadu práce. Tam byl nakonec poberta zadržen přivolanými strážníky. Odcizenou mikinu měl schovanou v nohavici kalhot. Policie ji zajistila. Byla poškozena a nemohla být vrácena zpět do prodeje. Poškozená prodejna tak utrpěla škodu ve výši 2 100 korun. Muž nekradl poprvé. V loňském roce byl za krádež odsouzen. Mostečtí policisté mladíkovi sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže.

Za odcizené peníze koupil postel
Podezření ze spáchání přečinu krádeže sdělili policisté litvínovského obvodního oddělení 51letému muži z Litvínova. Ten měl v místě svého bydliště odcizit svému spolubydlícímu peníze, o kterých věděl. Podezřelý odcizil peněženku s 25 tisíci korunami. Z peněz pak nakoupil nábytek a patnáct tisíc pak zřejmě pod tíhou svědomí vrátil. Věc je šetřena ve zkráceném přípravném řízení.

Nakonec do vězení šel
Do vězení se pravděpodobně nechtělo 26letému muži z Litvínova. Ten již v březnu obdržel od okresního soudu výzvu k nastoupení trestu odnětí svobody. Na tu však nijak nereagoval a nástupu za mříže se vyhýbal. Policie ho zadržela a poté předala vězeňské službě. Muž byl nyní obviněn z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Usnesení o stíhání si převzal již ve věznici.  

Nemají teď čím hasit
Škodu za sedm tisíc korun zanechal jednomu bytovému družstvu v Litvínově neznámý lapka. Ten z obytného domu v ulici Valdštejnská odcizil zřejmě v nočních hodinách ze dvou pater dva kusy požárních hadic. Případem krádeže se nyní zabývají litvínovští policisté.

Kradl na vrakovišti
Přítomnost neznámého vetřelce zaznamenali pracovníci jednoho litvínovského vrakoviště. Tam neznámý pachatel vnikl bez použití násilí. Uvnitř objektu pak odcizil airbag, xenonové světlomety a další věci. Poškozený majitel firmy vyčíslil škodu na částku 22 tisíc korun. Přečin krádeže vyšetřují policisté z litvínovského obvodního oddělení.

Z garáže odnesl kolo
Neznámý poberta vnikl v noci z pondělí na úterý v jedné obci na Mostecku do areálů garáží. Překonal dvoumetrové oplocení a poté se násilím vloupal do jedné z garáží. Uvnitř garáž prohledal a nakonec odnesl jízdní kolo v hodnotě tří tisíc korun. Případ krádeže šetří policisté z obrnického obvodního oddělení.

V Mostě 16. června 2010
 

vytisknout  e-mailem