Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Z pozemku domu kradl dřevo

LOUNY - Byl obviněn ze tří trestných činů... 

Na pozemek jednoho obývaného rodinného domu v Počeradech vnikl násilným způsobem teprve 16letý mladík z Lounska. Odnesl si odtud nejméně 0, 25 kubíků naštípaného bukového dřeva, a když byl na místě zadržen poškozeným, začal mu vyhrožovat fyzickou újmou, pokud jej nepustí. Odcizením dřeva způsobil škodu za 450 Kč a poškozením plotu, přes který vnikl na pozemek, 500 Kč. Komisař služby kriminální policie a vyšetřování mladého aktéra obvinil hned ze tří trestných činů: krádeže, porušování domovní svobody a vydírání. Trestní stíhání je vedeno na svobodě.   
 
Vykradené stodoly
 
V úterý ráno vyjížděli policisté do Černčic u Loun, kde byly v objektu statku vykradeny dvě stodoly. Dosud neznámý pachatel vnikl násilným způsobem dovnitř a odnesl si odtud různé díly měděných okapů, ruční elektrické nářadí, prodlužovací kabely a další věci. Poškozenému majiteli tak způsobil škodu za 25 533 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a po pachateli pátrají.  
 
Ze sklepa zmizely pneumatiky
 
Nemilé překvapení čekalo na majitele sklepní kóje jednoho obytného domu v žatecké ulici Branka. Když po několika týdnech přišel do sklepa a kóji otevřel, zjistil, že mu tam chybějí čtyři letní pneumatiky na osobní automobil. Škodu vyčíslil na 8 000 Kč. Událost již šetří policie a po zloději pátrá.
 
Opět ukradená nafta
 
Krádež motorové nafty byla v minulých dnech nahlášena z Postoloprtské ulice v Lounech. Dosud neznámý poberta ji odcizil z palivové nádrže zaparkovaného nákladního automobilu zn. Mercedes Benz v areálu jedné firmy. Nejprve vypáčil víčko nádrže a pak odčerpal cca 20 litrů v hodnotě 1 000 Kč. Na poškozeném vozidle způsobil škodu za další 3 000 Kč. Policisté na případu pracují a po pachateli pátrají.
 
Na středu zmizely dvě octavie  
 
V Žatci se z úterý na středu ztratily dva osobní automobily zn. Škoda Octavia. Jeden vůz odcizil dosud nezjištěný pachatel ve Francouzské ulici v Žatci a druhý zmizel z Jiráskovy ulice. V prvním případě vyčíslil majitel škodu na 180 tisíc korun, ve druhém na cca 300 000 Kč. Po vozidlech vyhlásili policisté celostátní pátrání, rovněž tak pátrají po pachateli-ích krádeže.
 
Vybodovaný řidič opět porušoval dopravní předpisy  
 
V úterý odpoledne stavěli policisté na silnici I/7 u chlumčanského motorestu řidiče motorového vozidla zn. Opel Astra Caravan , který překročil maximální povolenou rychlost. Následnou lustrací zjistili, že 30letý muž usedl za volant neoprávněně, neboť dosáhl v bodovém hodnocení 12 bodů a má tak blokovaný řidičský průkaz. Ve zkráceném přípravném řízení mu proto sdělili podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.
 
Z pozemku domu kradli hliníkové plechy
 
Dva muži ve věku 39 a 42 let z Lounska vnikli ve středu navečer na pozemek jednoho rodinného domu ve Fügnerově ulici v Postoloprtech, aby si odtud odnesli tři volně ložené hliníkové plechy o rozměrech 5x1 a 4x1 metr v celkové hodnotě 6 tisíc korun. Dopustili se tím nejen trestného činu krádeže, ale také trestného činu porušování domovní svobody. Ve zkráceném přípravném řízení jim z uvedených přečinů sdělili policisté podezření a po provedených úkonech je propustili na svobodu.
 
nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 28. března 2013
 

vytisknout  e-mailem