Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Z pozemku zmizelo kolo

Českokrumlovsko – Pachatele od krádeže neodradil ani kotec pro psa. 

Policisté z obvodního oddělení v Kaplici prověřují případ krádeže a porušování domovní svobody, kterého se v neděli 2. 7. 2023 v ranních hodinách dopustil dosud neustanovený pachatel. Ten si otevřel neuzamčenou vstupní bránu u oplocení jednoho z objektů v obci Smrhov na Českokrumlovsku a vstoupil na pozemek, odkud následně odcizil pánské jízdní kolo značky Polygon RockShox, modro-zeleno-černé barvy. Od krádeže ho neodradilo ani to, že kolo bylo umístěno v kotci pro psa, který byl zajištěný posuvnou petlicí. Pachatel svým jednáním způsobil škodu za bezmála 50 000 korun. Kapličtí policisté po něm nyní intenzivně pátrají. V případě dopadení a prokázání viny mu u soudu hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

Kapličtí policisté přijmou jakékoliv informace k uvedenému případu na služebně v Omlenické ulici v Kaplici nebo na telefonní lince 974 232 720, případně na lince tísňového volání 158. Za případnou pomoc děkujeme. 

Na základě výše uvedeného zároveň varujeme a upozorňujeme občany, aby si vždy dostatečně zabezpečili svůj majetek a nedávali tak „nenechavcům“ příležitost zmocnit se volně odložených nebo nezabezpečených věcí.

por. Miroslav Šupík, DiS., ck.pis@pcr.cz

3. července 2023

vytisknout  e-mailem