Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Z přepadení manželů obviněn 17letý mladík

Muž (89 let) a jeho 81letá manželka jsou stále hospitalizovaní v nemocnici.  

      V sobotu 26. července zahájili policisté okresního ředitelství Frýdek-Místek úkony trestního řízení pro podezření z trestných činů loupeže a porušování domovní svobody. O den později si vyšetřování případu – vzhledem k jeho závažnosti – převzali policisté správy Severomoravského kraje.
 
        Událost se stala v sobotu navečer. U vstupních dveří rodinného domu v malé obci na Frýdecko-Místecku tehdy zazvonil mladík. Vylákal 81letou paní do sklepních prostor domu. Tam ji fyzicky napadl tak razantně, až upadla na zem. Chtěl, aby prozradila, kde má ukryty peníze. V ruce držel nůž. Když nepochodil, uzamkl ji ve sklepě a vydal se do další části baráku. Tam narazil na 89letého manžela ženy. I toho s největší pravděpodobností fyzicky napadl. Mladík poté dům prohledal a odnesl si mobilní telefon a zhruba 20 000 korun.
 
        Manželé museli být se zraněními převezeni do nemocnice, kde zůstávají hospitalizovaní. Paní se bude léčit nejméně 4 týdny, u jejího manžela není délka hospitalizace dosud upřesněna.
 
       Policisté okamžitě po nahlášení uvedeného skutku začali na případu intenzivně pracovat. Vyhodnocovali stopy zajištěné z místa činu, získávali informace od poškozených a případných svědků a prováděli další úkony s cílem zjistit pachatele.
       Všechny indicie vedly k 17letému mladíkovi z Frýdecko-Místecka. Kriminalisté ho po vyhodnocení všech informací obvinili v pondělí navečer z provinění loupeže a porušování domovní svobody. Podali státnímu zástupci podnět k podání návrhu na jeho vzetí do vazby.
   
 
          
   
                                                                                                         por. Mgr. Soňa Štětínská
 
Kontakt: por. Mgr. Soňa Štětínská
                komisař preventivně informační skupiny  
    Telefon: 974 721 208
      E-mail: pcrssmov@mvcr.cz
 
 
                                                                                             
 
 
 
 

vytisknout  e-mailem