Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Z přepadení se vyklubal výmysl

Chlapec chtěl být hrdina 

Policisté z náchodského operačního střediska dostali v odpoledních hodinách ve středu 8. 6. 2011 hlášení o přepadení školáka. Hoch líčil jak, ho při cestě domů z odpoledního kroužku ho v jedné úzké uličce přepadla trojčlenná skupinka starších kluků, zalepili mu pusu lepicí páskou a násilím mu otevřeli batoh, ze kterého mu sebrali jídlo a pití. Pak se mu podařilo vysmeknout a utéci.
 
Policisté hned rozběhli vyšetřování. Jedna hlídka se věnovala přepadenému a jeho rodičům, další vyrazila na místo a začala pátrat po okolí, vyptávat se lidí a hledat útočníky. Loupež je závažný zločin a policisté mu proto již od začátku věnovali velkou pozornost.
 
Policejní důkladnost ale viditelně údajnou oběť zaskočila a zahnala do úzkých. Ještě téhož večera hoch raději policistům přiznal barvu, a to, že si celé přepadení vymyslel. Prý aby byl za hrdinu, že útočníkům unikl a také proto, aby udělal problémy neoblíbenému spolužákovi.
 
Vzhledem k tomu, že gang lupičů se vyskytoval jen v hochově fantazii, policisté vyšetřování hned ukončili a mohli se opět věnovat smysluplné práci pro ty, kteří jejich pomoc opravdu potřebují.
 
Por. Bc. Eva Prachařová
10. 6. 2011

vytisknout  e-mailem