Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Z prodejny upaloval

MOST - Zloděj byl nakonec dopaden; Oslava skončila nevalně; V opilosti rozbil dveře + další info  

Do mostecké prodejny pro kutily vyrazil 45letý muž z Litvínova. Ne však s úmyslem nakupovat, ale krást. Z regálu si vzal šest kusů žárovek Philips a schoval je do kapes. Poté vyběhl přes pokladnu ven z obchodu. Jeho pokoutné jednání však bylo zaznamenáno. Za upalujícím lapkou se vydal pracovník ostrahy prodejny. Nedaleko od obchodu ho dopadl. Tam si ho poté převzali přivolaní policisté. Ti také zjistili, že Litvínovan již měl v minulosti pletky se zákonem. Nyní se tedy bude zpovídat ze spáchání přečinu krádeže. Odcizené zboží bylo vyčísleno na částku 1.554 korun. Případ šetří ve zkráceném přípravném řízení mostecké obvodní oddělení.
 
Oslava skončila nevalně
Podezření ze spáchání přečinu výtržnictví si v těchto dnech vyslechl 28letý Mostečan. Toho se měl dopustit začátkem dubna v ulici Komenského. Mladý muž měl oslavovat v jedné mostecké restauraci, kde si údajně přivodil náladičku. Cestou domů v nočních hodinách začal podle očitých svědků kopat do zaparkovaných vozidel a povalovat kontejnery na odpad. Výtržností si kvůli hluku všiml i majitel jednoho z vozů a pobertu okřikl. To však nebylo nic platné, dočkal se pouze hrubých výrazů. Vyběhl tedy z bytu na ulici. Tam se již snažil výtržníkovo jednání zastavit známý poškozeného. Spolu ho zadrželi až do příjezdu přivolané policejní hlídky. Oslava pro mladého muže skončila nevalně, na policejní služebně. Poničení jednoho z aut bylo vyčísleno na tři tisíce korun. Případ šetří ve zkráceném přípravném řízení mostecké obvodní oddělení.
 
V opilosti rozbil dveře
Opilost měla zřejmě vliv i na jednání 21letého mladíka. Policisté ho podezírají z toho, že v polovině března v nočních hodinách rozbil vchodové dveře domu v ulici Višňová. Mladý Mostečan posilněn alkoholem nejprve oslovil na ulici jednoho muže. Chtěl po něm cigaretu. Vulgárně vyslovená věta však zůstala bez povšimnutí a oslovený pokračoval svojí cestou. Mladík ho následoval. Muž zašel do vchodu domu, kam se údajně snažil dostat i poberta. Řinčení skla na sebe nenechalo dlouho čekat. Podezřelý se vydal na útěk. Role se náhle obrátily. Svědek, kterého mladý Mostečan před tím pronásledoval, se nyní vydal za ním. Po chvíli ho dostihl a předal přivolaným policistům. V těchto dnech mu bylo sděleno podezření ze spáchání přečinu výtržnictví. Škoda byla vyčíslena na téměř 3.200 korun. Případem se ve zkráceném přípravném řízení zabývá mostecké obvodní oddělení.
 
Přišel o peníze
O finanční hotovost a doklady přišel díky neznámému lapkovi jeden Mostečan. Pachatel využil chvilkové nepozornosti a věci v hodnotě 1.500 korun odcizil ze sportovní tašky zavěšené na rameni poškozeného. Ke krádeži došlo v centru Mostu. Policisté obvodního oddělení případ šetří jako přečin krádež na osobě.
 
Jiný zloděj si činil zase v Penny Marketu v Mostě. Okradl zde jednu zákaznici. Ta díky němu přišla o peněženku s finanční hotovostí, platební kartou a doklady; vše v hodnotě 350 korun. Věci měla před krádeží v kapse bundy. Událostí se zabývá mostecké obvodní oddělení a šetří ji jako přečiny krádež na osobě a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.
 
Obstaral si zásoby
Zásoby potravin a alkoholu si na dlouhou dobu obstaral neznámý poberta. Z  komory u bytu v mostecké Růžové ulici si bez vědomí majitele odnesl po několika kusech cukr, olej, pivo, víno, mléko a džus. Poškozenému způsobil škodu převyšující devět tisíc korun. Případ šetří policisté mosteckého obvodního oddělení jako přečiny krádež vloupáním a porušování domovní svobody.
 
Most, 13. dubna 2010

vytisknout  e-mailem