Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Z rodinného domku zmizely šperky a peníze

Zloděj využil svoji příležitost 

  Zřejmě nezajištěnými vchodovými dveřmi vnikl  dnes v době od 00:30 do 07:00 hodin do jednoho z rodinných domků v Českých Budějovicích v ulici J. Jindřicha neznámý zloděj. Bez použití  násilí v přízemí domu odcizil z místnosti obývacího pokoje různé šperky ze žlutého kovu, finanční hotovost ve výši 6.000 korun, mobilní telefon Nokia a platební kartu. Výše vzniklé škody činí 33.000 korun. Poškozený majitel domu uvedené skutečnosti  dnešního dnes v ranních hodinách oznámil  policistům z Obvodního oddělení v  v Suchém Vrbném, kteří ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže a porušování domovní svobody.

Policie ČR proto doporučuje :

Zajistěte dveře nejméně dvěma bezpečnostními zámky a štítem. Navíc doporučujeme bezpečnostní řetěz. Jeden ze zámků by měl být dozický a druhý cylindrický.

Ani nejlepší zámky však neochrání, nebudete-li je používat. Klíče umístěné pod rohožkou nebo v jiných skrýších nejsou vůbec v bezpečí.

Odejdete -li z bytu nebo z domu , zavřete dveře a okna , i když předpokládáte, že se vrátíte ihned. Dvojí otočení klíčem je bezpečnější.

Peníze, šperky a další cenné věci patří do bezpečnostních schránek . O cennostech si pořiďte fotodokumentaci a evidenci.

Přízemní okna sklepů opatřete mříží nebo závorou.

Velmi opatrně postupujte , domáhá -li se někdo neznámý vstupu do Vašeho bytu či domu.

vytisknout  e-mailem