Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Z rodinného domu ukradli několik zbraní

BENEŠOVSKO - Jeden podezřelý byl policisty zadržen chvíli po krádeži, druhý muž další den. 

Benešovským kriminalistům se ve spolupráci s kolegy z oddělení hlídkové služby Benešov a obvodního oddělení Benešov podařilo velmi rychle objasnit případ krádeže vloupáním do rodinného domu, kde byly odcizeny lovecké zbraně se střelivem a další drobné věci a současně dopadnout dva podezřelé muže.
K celé události došlo 29. května 2024 v obci Chlístov - Žabovřesky, kam se do jednoho z rodinných domů vloupali dnes již obvinění muži. Díky všímavosti místních občanů, kteří oznámili podezřelý pohyb neznámých osob nedaleko předmětného domu, se muže podařilo rychle zadržet. Policisté od nich měli také informaci, že se minimálně jeden z nich pohybuje zřejmě se střelnou zbraní. Z tohoto důvodu bylo do akce zapojeno dostatečné množství policistů, kteří začali po možných ozbrojených osobách pátrat. Jednoho z podezřelých zadrželi v blízkosti domu a skutečně i se střelnými zbraněmi, které, jak policisté následně zjistili, byly odcizeny z rodinného domu. Druhý muž se dal na útěk a vzhledem k tomu, že nebylo patrné, zda i on je ozbrojen, započala rozsáhlá pátrací akce, do které bylo nasazeno několik policejních hlídek, vrtulník letecké služby a kynolog se služebním psem.

Následným šetřením policisté zjistili, že všechny odcizené zbraně, včetně střeliva, se nachází u již zadrženého muže a žádné další nechybí. Druhého muže se policistům podařilo zadržet hned další den na základě poznatku jednoho občana. 

Benešovští kriminalisté zahájili trestní stíhání obou mužů, 28letého recidivistu, který byl v podmínce, obvinili ze spáchání přečinu krádeže, porušování domovní svobody a nedovoleného ozbrojování. Z těchto trestných činů obvinili i jeho 34letého kolegu, který má také několik záznamů v rejstříku trestů. Za uvedené skutky hrozí až 5letý trest odnětí svobody.

Starší z mužů putoval do vazby, mladší rovnou do výkonu trestu odnětí svobody.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
5. června 2023

vytisknout  e-mailem