Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Z rozeběhu

DĚČÍN - Ležící spící okradení; Přes zákaz 

Podezření z poškození cizí věci sdělili policisté z obvodního oddělení v Rumburku třicetiletému muži. To kvůli tomu, že před několika dny měl završit konflikt s manželkou tím, že se rozeběhl proti jejímu automobilu a kopl do dveří zavazadlového prostoru, čímž na vozidle způsobil promáčklinu a škodu přes deset tisíc korun. Za uvedený přečin může soudce udělit trest až ročním odnětím svobody.
 
 
Ležící spící okradení
 
O tom, že drzost některých nenechavců nezná mezí, se přesvědčili cizinci kempující na Staré Olešce. Neznámý chmaták jim totiž včera v brzkých ranních hodinách bez problémů vlezl do stanu a sebral dva mobilní telefony, fotoaparát a peníze. Po celou dobu této nekalé činnosti byli poškození uvnitř ležící spící. Probuzení jistě nebylo z nejpříjemnějších. Škoda přesáhla hranici patnácti tisíc korun. Po pachateli pátrají policisté z obvodního oddělení ve Hřensku.
 
 
Přes zákaz
 
Osmatřicetiletého muže z Ústí nad Labem, který dnes hodinu po půlnoci projížděl Děčínem, zastavili ke kontrole policisté z obvodního oddělení. Při ní vyšlo najevo, že řidič má úřadem vysloven zákaz řízení motorových vozidel. Příběh končí prozatím na služebně, odkud si kontrolovaný odnesl podezření z maření výkonu úředního rozhodnutí ve zkráceném přípravném řízení. Za tento přečin nabízí trestní zákoník až tříletý pobyt v nápravném zařízení.
 
 
 
2. srpna 2012
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem