Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Z rozsáhlé majetkové trestné činnosti jsou obviněni žena a muž

BEROUNSKO - Odcizené vozidlo, krádeže a poškození cizí věci 

Berounští kriminalisté objasnili případ rozsáhlé majetkové trestné činnosti, které se ve formě spolupachatelsví dopouštěli muž a žena na našem okrese. Od měsíce března letošního roku páchali svou trestnou činnost na různých místech. Přímo ve městě Beroun provedli vloupání do zaparkovaného automobilu tovární značky Škoda Superb. Muž po celou dobu vloupání hlídal, aby žena nepozorovaně vnikla do prostoru vozidla. Z automobilu odcizili osobní věci poškozeného včetně finanční hotovosti a platební karty. Z té se následně pokusili odčerpat finanční hotovost, kdy se u jednoho z bankomatů opakovaně snažili vybrat peníze.
 
Ve své trestné činnosti pokračovali vloupáním do garáže v Berouně, ze které odcizili osobní automobil tovární značky Škoda Felicia. S tímto vozidlem se pohybovali na našem území a pokračovali v protiprávním jednání. V obci Mořinka prostříhali drátěné oplocení pozemku chaty. U chaty rozbili skleněnou výplň okna a vzniklým otvorem vnikli dovnitř. Zde odcizili finanční hotovost, fotoaparát, mobilní telefon, jízdní kolo a další drobné předměty.
Policisté z Obvodního oddělení Beroun kontrolovali tuto dvojici při provádění své hlídkové činnosti, kdy zjistili, že muž i žena jsou hledanými osobami. Po obou pátrali kolegové z Prahy v souvislosti s pácháním trestné činnosti také na jejich území. Ve vozidle dále zajistili množství odcizených věcí. Dvojici proto na místě zadrželi a vozidlo i s odcizenými věcmi zajistili. Vozidlo a zajištěné věci budou pro provedených úkonech následně vráceny původním majitelům.
 
Odcizené vozidlo užívali až do doby svého zadržení. Navíc bylo zjištěno, že muž řídil i přes to, že mu byl vysloven platný zákaz řízení motorových vozidel. V minulosti se tato dvojice majetkové trestné činnosti dopouštěla i na jiných místech naší republiky.
Díky následnému operativnímu šetření, průběžných poznatků a postupnému vyhodnocování zajištěných stop na místech činu se kriminalistům podařilo zmapovat jejich trestnou činnost a oba obvinit.
 
25letému muži a 20leté ženě sdělili kriminalisté obvinění z trestných činů krádež, poškození cizí věci, neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, neoprávněné užívání cizí věci, porušování domovní svobody a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.
V současné době je muž stíhán vazebně a žena na svobodě. V případě odsouzení jim hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.
 
nprap. Marcela Pučelíková
tisková mluvčí
P ČR Beroun
2. července 2015

vytisknout  e-mailem