Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Z trestů se neponaučil

LITOMĚŘICKO – Tentokrát ho svedl slunečník; Pro dýně opět hřešil; Kolo nezajistil. 

Až tříleté vězení hrozí 23letému muži ze Štětí pro krádež reklamního slunečníku. Pro slunečník vnikl po překonání oplocení na pozemek jedné provozovny ve Štětí. Po odmontování ze stojanu jej odcizil a poté se snažil prodat dalším osobám, což se mu nepodařilo. Naopak při neúspěšných pokusech o prodej kradeného byl odhalen a vypátrán. Uvedeného jednání se dopustil, ačkoliv má bohatý trestní rejstřík a za obdobnou trestnou činnost byl v posledních třech letech několikrát pravomocně odsouzen a potrestán. Nyní si převzal další obvinění pro trestný čin krádeže. Vyšetřování obviněného probíhá na svobodě.

 

Pro dýně opět hřešil

Počátkem tohoto týdne byl zadržen šestatřicetiletý recidivista ze Štětí v jednom litoměřickém nákupním centru. Dotyčný muž sebral z prodejních regálů několik kusů balení semínek dýní, které uschoval pod své ošacení. S uvedeným zbožím poté prošel prostorem pokladen bez placení. Následně byl zadržen personálem prodejny a předán do rukou přivolaným policistům. Ti zjistili, že jde o známého recidivistu, který byl v posledních třech letech několikrát pravomocně odsouzen a potrestán za obdobné jednání. Ještě téhož dne si dotyčný převzal další sdělení podezření pro trestný čin krádeže. V případě soudem uznané viny mu hrozí až tříleté vězení.

 

Kolo nezajistil

Oznámení o krádeži kola na elektrický pohon přijali tento týden roudničtí policisté. Kolo bylo odcizeno z prostoru chodby jedné restaurace, kde jej na chvíli odložil jeho majitel a zanechal nezajištěné. Po bicyklu v hodnotě 16 tisíc korun nyní policisté pátrají. Pátrají také po jeho „novém majiteli“ pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže.

 

Litoměřice, 23. 2. 2017, nprap. Pavla Kofrová

Oddělení tisku a prevence

tel.: +420 974 436 207

e-mail: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz

vytisknout  e-mailem