Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Z trestu se neponaučil

LITOMĚŘICKO – Skončil opět ve vězení; Někomu vadí auta? 

Podezření pro trestný čin krádeže si od roudnických policistů převzal sedmatřicetiletý místní recidivista. Dotyčný měl v prodejní době z obchodů v Roudnici nad Labem odcizit šampony, zubní pasty, tělová mléka a další drogistické zboží. Uvedeného jednání se měl dopustit ve třech případech a ve svých kapsách měl odnést zboží za několik tisíc korun. Podezřelý se výše uvedeného jednání dopouštěl i přes to, že byl v nedávné době za obdobnou trestnou činnost pravomocně odsouzen a potrestán. Neboť šlo o pokračující trestnou činnost, skončil opět ve vězení.

Vadí mu auta?

Roudničtí policisté pátrají po totožnosti neznámého pachatele, který v ulici Švermova poškodil zaparkované vozidlo. Nezjištěným předmětem poškrábal lak karoserie auta. Oprava majitele bude stát nejméně 16 tisíc korun. Skutek je vyšetřován jako trestný čin poškození cizí věci.

Další oznámení o poničeném vozidle přijali z ulice Alej 17. listopadu. Majitel nechal vozidlo zaparkované na ulici, když k němu následně přišel, čekalo na něj nemilé překvapení. Kdosi na laku karoserie vozidla vyryl rýhy. Škoda je v tomto případě odhadnuta na více jak 20 tisíc korun. Po neznámém pachateli policisté pátrají pro podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci. V případě dopadení a odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok, zákaz činnosti nebo propadnutí věci.

Doporučujeme

Pokud je to možné využívejte hlídaná parkoviště, viditelná a frekventovaná místa.

Nechávejte svá auta na osvětleném prostranství nebo na místě, na které je vidět.

Nebuďte lhostejní, pokud vidíte podezřelou osobu pohybující se mezi zaparkovanými vozidly, volejte Policii ČR. Příště může být ohrožen Váš majetek a něčí pomoc Vám přijde vhod!

  

17. 3. 2022
nprap. Pavla Kofrová
KŘP Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem