Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Z trestu se neponaučil

LITOMĚŘICE – S kosmetikou podlezl turnikety; Při nákupech buďte obezřetní! 

Až tříleté vězení hrozí 26letému muži ze Štětí, který o víkendu odcizil v jedné z místních prodejen zboží. Zlákala ho vlasová kosmetika, kterou si chtěl odnést bez placení. Vzal tři balení, s nimiž podlezl turnikety u vchodu do obchodu a utekl. Zanedlouho byl zadržen strážníky a předán do rukou policistů, kteří zjistili, že nekradl poprvé. Za obdobnou činnost byl v posledních třech letech pravomocně odsouzen a potrestán. Ještě téhož dne si na policejní služebně převzal sdělení podezření pro trestný čin krádeže. Trestní stíhání dotyčného je vedeno na svobodě.

Při nákupech buďte obezřetní!

Nakupování před blížícími se svátky s sebou přináší kromě shonu také roztržitost a nepozornost nakupujících, která přitahuje pozornost kapsářů. Důkazem jsou dva oznámené případy krádeží z posledních dnů.

V centru Litoměřic byla při nákupech okradena starší žena. Zloděj jí nepozorovaně odcizil z kabelky nesené přes rameno peněženku s finanční hotovostí a doklady. Výše škody přesahuje 4 tisíce korun.

Na parkovišti nákupního centra v Roudnici nad Labem, zanechala na chvíli mladá žena bez dozoru nákupní vozík se svou kabelkou. Nestřeženého okamžiku využil neznámý lapka, který si kabelku přivlastnil. V tomto případě poškozená přišla o více než 8 tisíc korun. Po neznámých pachatelích a odcizených věcech policisté pátrají.

Dávejte si pozor na kapsáře a mějte své věci neustále pod kontrolou! Vyhnete se tak nepříjemným zjištěním, stresům a zbytečnému vyřizování spojeného s odcizením dokladů, platebních karet, mobilních telefonů apod.

Jak předcházet krádežím? Preventivní rady a doporučení naleznete ZDE.

Z vozidla zmizela nafta

Krádeží pohonných hmot z vozidla se zabývají lovosičtí policisté. Pátrají po neznámém pachateli, který na sklonku uplynulého týdne pravděpodobně v nočních hodinách vypáčil víčko palivové nádrže u nákladního vozidla zaparkovaného v Lovosicích. Odcizil více než 100 litrů motorové nafty a celková škoda přesahuje 6 tisíc korun. Ve věci již byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže.

 

 

Litoměřice, 21. 12. 2015, nprap. Pavla Kofrová

Oddělení tisku a prevence

tel.: +420 974 436 207

       +420 724 101 966

e-mail: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz

vytisknout  e-mailem