Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Z trestu se neponaučil

LITOMĚŘICE – Kradl ve zkušební době; Z jezera zmizela loďka; Sladkosti pod mikinou 

Až tři roky může strávit za mřížemi 47letý muž z Teplicka, který okradl obsluhu na čerpací stanici pohonných hmot na Úštěcku. Při nákupu sušenek požádal zároveň o rozměnění papírové bankovky. Tuto v nestřeženém okamžiku uschoval zpět do svých kapes a od obsluhy převzal i požadované bankovky ve stejné hodnotě. Poté z místa urychleně odjel osobním vozidlem. Několik dní poté stejný scénář zopakoval na čerpací stanici pohonných hmot na Žatecku. Při placení vybraného zboží také požadoval rozměnění bankovky, tuto opět uschoval zpět do svých kapes a k tomu ještě přibral rozměněné bankovky od obsluhy a z místa odjel. Policistům se podařilo Tepličana vypátrat a následně zjistili, že skutky spáchal ve zkušební době, neboť byl v nedávné době pravomocně odsouzen k podmíněnému trestu za obdobnou trestnou činnost. 

Z jezera zmizela loďka

O víkendu odcizil neznámý pachatel loďku z jezera u obce Píšťany. Nezjištěným způsobem odvezl celokovovou rybářskou loďku modročerné barvy se závěsným motorem zakotvenou na vodní hladině u břehu jezera. Majitel plavidla vyčíslil škodu na více než 16 tisíc korun, policisté případ prošetřují jako přečin krádeže a po pachateli i odcizených věcech pátrají.
 

Sladkosti pod mikinou
 

Při krádeži makového závinu byl v neděli odpoledne zadržen v lovosickém nákupním centru 40letý muž. Závin zasunul pod své oblečení a takto prošel pokladnami, aniž by platil. Zaměstnanci obchodu jej však odejít nenechali. Přivolaní policisté zjistili, že se jedná o známou osobu. Zákon neporušil poprvé a jeho jednání tak kvalifikovali jako trestný čin, za který může jít až na tři roky do vězení.
 

Kolo odvezl
 

Z pozemku u rodinného domu na Podřipsku kdosi odvezl jízdní kolo. Jízdní kolo z nedostatečně oploceného pozemku zmizelo zřejmě v nočních hodinách. Majitel bicyklu vyčíslil škodu na 8500 korun. Po neznámém pachateli pátrají policisté z místního obvodního oddělení.
 

Litoměřice, 4. 11. 2013, nprap. Pavla Kofrová
tisková mluvčí
Preventivně informační skupina Litoměřice
tel.: +420 974 436 208
e-mail: pislt@mvcr.cz

 

vytisknout  e-mailem