Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Z účtu zesnulého zmizely peníze

TEPLICKO - Žena z účtu vybrala desítky tisíc a další zprávy. 

Z účtu zesnulého zmizely peníze

     Policisté sdělili podezření z přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku seniorce, která je podezřelá, že se obohatila na cizí úkor. Prostřednictvím platební karty zesnulého přítele provedla několik výběrů hotovosti z bankomatu, žena měla vybrat z účtu mrtvého muže třicet tisíc korun, dalších osmadvacet tisíc si převedla z jeho účtu na svůj. Pokud případ skončí u soudu a žena bude uznána vinnou, hrozí jí v krajním případě až dvouleté vězení.

Krádež v obchodě

     Z přečinů krádeže a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání se bude zodpovídat 48letý muž, který se je podezřelý, že minulý týden v teplické prodejně ukradl na prodejní ploše zboží, které si uschoval do tašky. Následně prošel pokladní zónou, aniž zaplatil, věci pak měl uložit do svého osobního auta a do obchodu se vrátit. Do tašky si vložil vonné svíčky, když ho zastavil majitel prodejny a ostraha, muž nechal věci na místě a odešel, z místa pak odjel autem. Policisté ustanovili totožnost podezřelého, který má navíc mosteckým soudem uložen trest spočívající v zákazu řízení motorových vozidel po dobu 18 měsíců. Včera muži sdělili podezření z přečinů, za které mu v případě uznání viny hrozí až tříleté vězení.

Vykradená chatka

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Krupce vloupal do zahradní chaty, odkud odcizil sekačku na trávu, kameru a rozmetač hnojiva. Škoda zatím nebyla přesně vyčíslena, ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který trestní zákoník stanoví až dvouletý trest odnětí svobody.

Hledáme svědky nehody

     Žádáme veřejnost o pomoc při vyšetřování okolností dopravní nehody, ke které došlo kolem 12:10 hodin dne 14. června 2021 na železničním přejezdu v Krupce, ulice Dlouhá. Neznámý řidič na přejezdu P1941 ve směru od ulice Pod Stadionem poškodil dřevěnou závoru a z místa dopravní nehody odjel, aniž by splnil zákonem danou povinnost. Na železniční trati Ústí nad Labem - Teplice musel být z důvodu odstraňování následků nehody omezen provoz vlaků.

     Policisté žádají svědky, kteří by mohli poskytnout relevantní poznatky vedoucí k objasnění příčin a okolností nehody, aby se přihlásili na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 260, nebo na bezplatnou linku 158, přivítáme také případné záznamy z vozidlových kamer, na kterých je průběh nehody zachycen.

15. června 2021, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pio@pcr.cz

vytisknout  e-mailem