Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Z účtu zmizely peníze

CHOMUTOV - Bdělá ostraha, Hapadl známou.... 

Z účtu zmizely peníze
V Klášterci nad Ohří vyšetřují krádež příruční pánské tašky. Majitel při výpovědi uvedl, že mu tašku kdosi odcizil. Kromě dokladů přišel i platební kartu a hotovost. Posléze zjistil, že se neznámý pachatel pokusil z platební karty vícekrát vybrat hotovost z bankomatů v Chomutově a Jirkově. V několika případech se to nezdařilo, v dalších výběrech byl zloděj úspěšný. Z účtu poškozeného zmizela hotovost 19500 korun. Celková škoda se vyšplhala na téměř 23 tisíc korun. Policisté zahájili vyšetřování trestných činů krádeže a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.
 
Bdělá ostraha
Pracovníci bezpečnostní agentury zadrželi v areálu chomutovského firmy dva muže ve věku 35 a38 let. Chomutováci přelezli oplocení podniku za účelem krádeže železného materiálu. Policisté u nich našli kleště a pilku, které si na místo přinesli. Jak sami potvrdili, železo chtěli prodat do sběrných surovin a o peníze se rozdělit. Nyní na oba čeká obvinění z pokusu krádeže.
 
Napadl známou
Hlídka mužů zákona vyjížděla do Tovární ulice, kde 28letý muž napadl o pět let mladší ženu. Nejdříve se pohádali a pak poškozená dostala několik ran do obličeje. Zranění si sice vyžádalo ošetření u lékaře, pracovní neschopnost naštěstí nenastala. Co bylo příčinou mužova jednání, vyšetřuje chomutovská policie. Provedená dechová zkouška potvrdila, že muž před hádkou požíval alkohol, přístroj naměřil 1,80 promile alkoholu v dechu. Jednání násilníka je šetřeno jako přestupek proti občanskému soužití.
 
Krádež věcí ze sklepa
I když je venku jaro, z jednoho jirkovského sklepa zmizely zimní věci. Do sklepní kóje domu ve Studentské ulici kdosi vnikl a následně odcizil pánské a dětské lyžařské boty, tři spacáky, stan, brusku a pilu. Majitel při výpovědi stanovil škodu na téměř 13 tisíc korun. Krádež šetří policie.
 
Před hlídkou neutekli
Dva Jirkováci ve věku 25 a 26 roků se vydali do Telčského údolí, kde vnikli na pozemek podniku. Zatímco starší hlídal, mladší muž prohledal nezajištěné budovy. Když se na místě objevila ostraha, vzali nohy na ramena a utekli. Netrvalo dlouho a policisté je zadrželi. Z vyšetřování vyplynulo, že v minulosti byli oba pachatelé za obdobnou trestnou činnost již odsouzeni. Starší z mužů byl po výslechu propuštěn, mladší skončil v policejní cele. Na Státní zastupitelství Chomutov putoval návrh na jeho vzetí do vazby.
 
Hádku řešila útěkem
Na policejní útvar v Klášterci nad Ohří oznámila žena, že pohřešuje svoji 14letou dceru. Dívka odešla z domova po předchozí hádce s matkou a zdržovala se na neznámém místě. Policisté ihned zahájili pátrání. Oslovili i kamarádku dívky, která s ní byla v telefonickém kontaktu. Na základě tohoto získaného poznatku objevili pohřešovanou dívku v dřevěném přístřešku pod Špičákem. V pořádku byla navrácena rodině, pátrání mohlo být ukončeno.
 
10. května 2011   
nprap. Marie Pivková
 
 
 
 

vytisknout  e-mailem