Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Z účtu zmizely peníze

LOUNY - Pomocí kradené platební karty přišel nezákonně k penězům 

V těchto dnech byly policistům nahlášeny dva případy, kdy poškozeným zmizely z jejich účtů peníze, zřejmě za pomoci odcizených platebních karet. Oznamovatelka z Podbořan  svoji platební kartu naposledy zaregistrovala 9. ledna a v následujících dnech jí prostřednictvím této karty někdo neoprávněně vybral z jejího účtu peníze. Jednalo se o dva výběry. V prvním se pachatel nezákonně obohatil o finanční částku ve výši 4 000 Kč a při druhém výběru, následující den, odcizil 2 600 Kč. Policisté v této věci zahájil úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a krádeže.  

Úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání shora uvedených trestných činů zahájila policie i vpřípadě, kdy v minulých dnech odcizil neznámý pachatel bez použití násilí z ložnice jednoho rodinného domu v obci Chraberce u Loun platební kartu a pomoci jí potom provedl několik neoprávněných výběrů z účtu poškozeného. V tomto případě byla způsobená škoda vyčíslena na 15 200 Kč. Po pachatel-ích policie pátrá.

V Chožově se ztratil přívěsný vozík

V době od 12. do 14. ledna odcizil neznámý pachatel v obci Chožov na Lounsku přívěsný vozík za osobní automobil. Neodradilo jej ani to, že vozidlo bylo proti krádeži zabezpečeno řetězem, který přestřihl. Policisté po vozidle vyhlásili pátrání a ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže. Způsobená škoda byla vyčíslena na 14 990 Kč.

Louny, 15. ledna 2010

vytisknout  e-mailem