Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Z údajného vzteku měl zapálit kontejnery

MŘ Ostrava - nyní mu hrozí vězení. 

V polovině června letošního roku kolem druhé hodiny ranní policisté ve spolupráci s hasiči vyjížděli k zahoření dvou kusů plastových kontejnerů na směšný komunální odpad v Moravské Ostravě. Neuběhly ani dvě hodiny a přijali další oznámení o požáru popelnic. Tentokrát jich bylo pět a od požáru také došlo k ohoření betonové zídky. Vzdálenost mezi napadenými místy bylo jen několik set metrů.

Už v prvním případě na místo vyjely policejní hlídky a propátrávaly okolí. V blízkosti ulice Hornopolní si muži zákona všimli osoby, která však v momentě zmizela neznámo kam. Při druhém požáru na místo vyjela stejná hlídka, která při prověrce okolí spatřila jim povědomého muže. Po ztotožnění na dotaz policistů uvedl, že při procházce pouze zvědavě přihlížel práci hasičů.

Policisté z Přívozu v dané věci činili veškeré úkony ke zjištění možného pachatele. Zlom v případu nastal po vyhodnocení zajištěných kamerových záznamů, kdy bylo zjištěno, že právě přihlížející muž by mohl být žhářem. Jednalo se o 39letého muže bez přístřeší, který byl na pohybu. Ukázalo se, že podezřelý měl zapříčinit požáry úmyslným jednáním, a to zapálením papírů v kontejnerech či odhozením nedopalku cigarety. Začátkem srpna došlo k dalšímu zahoření dvou plastových popelnic.

Případ si do své gesce převzali přívozští kriminalisté, kteří již podezřelou osobu měli ve svém hledáčku. Na základě předchozího souhlasu státního zástupce byl dotyčný zadržen na začátku tohoto týdne při náhodné kontrole policejní hlídkou.

Komisař 7. oddělení obecné kriminality ve zkráceném přípravné řízení sdělil muži podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci. Motivem měl být vztek ze své životní situace. V případě odsouzení mu hrozí až jeden rok vězení.

dne 16. srpna 2024

por. Bc. Eva Michalíková

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem