Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Z vozidel zmizela nejen autorádia

České Budějovice–O tom, že auto není trezor,se přesvědčili majitelé třech osobních vozidel  

Terčem zájmu potencionálních pachatelů jsou hlavně zvenčí viditelné věci - autorádia, mobilní telefony, fotoaparáty, kamery, kufříky, tašky,kabelky. Odcizené věci jsou pak nabízeny v různých bazarech a u překupníků. Proto cenné věci ve vozidle nikdy neponechávejte ! Na zloděje působí doslova jako magnet !

V noci z neděle na pondělí se vloupal dosud nezjištěný pachatel do vozidla VW Golf, zaparkovaném v Hlubocké ulici v Českých Budějoviccích. Po násilném vniknutí do vozidla -  překonání uzamykacího mechanismu předních dveří , se následně na místě zmocnil čelního panelu autorádia, zadního krytu zavazadlového prostoru, třech kusů reproduktorů, zesilovače, soupravy handsfree, pouzdra s CD nosiči a diodové svítilny. Celková škoda se vyšplhala na 13.000 korun.
V téže době, v ulici Na Sádkách, se kdosi týmž násilným způsobem vloupal do osobního vozidla rovněž tov.zn. VW Golf . Ve vozidle pak neznámý zloděj odcizil autorádio s CD přehrávačem, MP3 mechanikou zn. Sencor a přenosný notebook. Vzniklá škoda se odhaduje na nejméně 11.000 korun.
Dnešního dne v ranních hodinách dokumentovali policisté z českobudějovického obvodního oddělení další případ krádeže vloupáním do motorového vozidla a to v Mánesově ulici. Neznámý zloděj vnikl v průběhu uplynulé pondělní noci do vozidla tov.zn. Renault po rozbití skleněné výplně okna zadních dveří. Ze středového panelu pak odcizil autorádio zn. Philips a ze zadního sedadla pánskou mikinu, věci v celkové hodnotě za 1.500 korun. Škoda poškozením vozidla činí nejméně 1.000 korun.

 

vytisknout  e-mailem