Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Z vozidla odcizil navigaci

Policisté z Obvodního ředitelství policie Praha II pátrají po neznámém zloději, který ve středu dne 13. května 2009 v časných ranních hodinách odcizil ze zaparkovaného vozidla navigaci. 

K události došlo krátce před pátou hodinou ráno v ulici Chopinova v Praze 2. Neznámý muž si zde nejprve obhlédl zaparkovaná vozidla a vytipoval případnou kořist. V jednom z automobilů jej zaujala navigace. Nejprve vypáčil okno pravých předních dveří a na chvíli z místa poodešel. Poté se sem vrátil, odstranil prasklé sklo a z interiéru vozu následně odcizil navigaci. Takovýto způsob vloupání do vozidel je v současnosti jedním z nejpoužívanějších způsobů při vniknutí do vozidla. 
 
Zloděj však zjevně netušil, že jej sleduje kamera, která jej zachytila přímo při činu. Z jeho suverénního jednání se policisté domnívají, že má v tomto směru bohaté zkušenosti. Není tak vyloučeno, že má na svědomí více takových případů.
 
V souvislosti s tímto případem se policie obrací na všechny případné svědky celé události, kteří by mohli pomoci pachatele dopadnout, aby zatelefonovali na tel. čísla v pracovní době: 974 852 721, v mimopracovní době na tel.: 974 852 720, anebo na linku 158.
 
Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem