Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Z vozidla zmizela peněženka

TACHOV - Neznámý pachatel využil příležitosti a z neuzamčeného vozidla odcizil peněženku s hotovostí. Způsobil škodu za bezmála padesát tisíc korun. 

O tom, že auto není trezor, se mohl včera odpoledne přesvědčit řidič nákladního vozidla, který před jednou z prodejen v Tachově v neuzamčeném vozidle zanechal peněženku s finanční hotovostí. Této příležitosti využil dosud neznámý pachatel, který se peněženky s hotovostí zmocnil. Svým jednáním způsobil škodu dosahující téměř 50 000 korun. Policisté z obvodního oddělní v Tachově zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádež. Po pachateli a odcizených věcech nadále pátrají.

Řidiči či majitelé vozidel mohou svým chováním podstatně ovlivnit to, že se jejich vozidlo nestane předmětem zájmu zloděje. Mezi základní pravidla patří řádné zajištění vozidla, které uzamkneme, i když se vzdalujeme jen na krátkou dobu. Ve vozidle nenecháváme v žádném případě věci, které jsou na první pohled zvenčí vidět (kabelky, tašky, peněženky, elektroniku, osobní doklady) a další věci, které se mohou stát snadným terčem zloděje. Máte-li řádně zabezpečené vozidlo, ztížíte pachateli krádež.

Nebuďte lhostejní, jelikož tím nahráváte zlodějům. Všímejte si pohybu osob na parkovištích. Pokud uvidíte podezřelou osobu, která se pohybuje mezi zaparkovanými vozidly nebo se už dokonce do nějakého vozidla vloupává, volejte ihned na Policii České republiky na linku tísňového volání 158. Nikdy nevíte, kdy všímavost druhých zachrání vozidlo právě vám!



nprap. Hana Kroftová
21. února 2017

vytisknout  e-mailem