Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Z výšek strach neměl, z hrozby trestu snad bude

DĚČÍN - O Zlodějích, co kradli kompoty, holínky, fotoaparáty a satelity, o tom, co může způsobit alkohol za volantem v kombinaci s nezodpovědností a jiné 

Dvě průmyslové kamery, ruční nářadí, vařič i s bombou a holínky. To vše odcizil jednačtyřicetiletý lapka z budovy muzea, balkonu domu a dvou zahradních chatek v Rumburku. Pro jednu z kamer si vylezl do výšky přes šest metrů. Kriminalisté, kteří ho vypátrali spíše než odvahu ocenili škodu, kterou natropil. A ta činí více, než pětatřicet tisíc korun. Co se týče trestné činnosti, nějaký ten černý puntík už si i v minulosti vysloužil. Obviněnému recidivistovi tak za opakovanou krádež vloupáním hrozí až tři roky vězení.
 
 
Začali s kompoty, skončili u satelitu
 
Dalším obviněným výtečníkem v Rumburku je sedmadvacetiletý muž. Ten spolu s komplicem, který je již obviněn z krádeží kamera dalších věcí, odcizil ze dvou domů kompoty, cukr, fotoaparát, bluetooth soupravu a satelit. Vše za více než čtyřiatřicet tisíc korun. Na rozdíl od svého staršího kolegy není recidivistou, takže čelí hrozbě odnětí svobody v délce dvou let.
 
 
Ohrozil sebe, a co hůře, i ostatní
 
Značně riskantní kousek na silnici se nevyplatil padesátiletému řidiči z Ústí nad Labem. V Chřibské před horizontem kopce, kde neměl řádný rozhled, se jal předjíždět nákladní vůz s návěsem. Díky svému nezodpovědnému počinu se bočně srazil s protijedoucím vozidlem. Naštěstí nikdo neutrpěl žádné zranění. Policisté z Krásné Lípy, kteří na místo dorazili, pak navíc iniciátoru nehody naměřili kolem promile a půl alkoholu. Ve zkráceném přípravném řízení ho za ohrožení pod vlivem návykové látky řeší děčínští dopraváci. Z toho kouká hrozba až tří let za mřížemi.
 
 
Nedá si pokoj
 
Ve zkráceném přípravném řízení řeší děčínští policisté za krádež dvacetiletého zlodějíčka. Ten odcizil v supermarketu čokolády za sto třicet korun. A to se vyplatí. Zvláště pokud byl pachatel za podobnou trestnou činnost v minulosti již souzen. Zvýšil tak šanci, že si půjde sednout. Až tři roky mu hrozí.
 
 
Pozor na automaty
 
Obsluha herny v Rumburku si měla lépe hlídat, kdo v podniku hraje automaty. Nemusela by se dostat do křížku s paragrafem ohrožování výchovy dítěte a riskovat odnětí svobody až na jeden rok. Policisté totiž při kontrole našli u blikající bedny mladistvou osobu. Ve věci vedou strážci zákona zkrácené přípravné řízení.
 
 
Výživné se prostě platit musí
 
Děčínští kriminalisté zahájili trestní stíhání proti třiačtyřicetiletému muži z obce Jílové u Děčína, který dluží přes třicet tisíc korun výživného na svého syna. Obviněnému by za zanedbání povinné výživy mohl hrozit trest odnětí svobody až ve výši jednoho roku.
 
 
21. 4. 2010
por. Bc. Vojtěch Haňka
tel.: 974 432 207, 724 156 293
e-mail : pisdc@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem