Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Za alkohol až tři roky vězení

LOUNY – Dopravní nehoda, Krádež, Vloupání 

Dopravní nehoda
Dne 12. 7. 2011 si obviněný převzal usnesení o zahájení trestního stíhání dle § 160/1 trestního řádu pro trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky, kterého se dopustil tím, že dne 8. června 2011 způsobil s vozidlem Renault Megane Scenic v Lounech dopravní nehodu. K této nehodě došlo tak, že chtěl zaparkovat v ulici Poděbradova, přičemž nezvládl řízení a přední částí vozidla narazil do zadní části zde zaparkovaného vozidla Ford Ka. Poté z místa dopravní nehody odjel na parkoviště na Tyršově náměstí. Dechovou zkouškou bylo řidiči naměřeno 3,84 promile alkoholu v dechu. Za tento trestný čin pachateli hrozí až tři roky odnětí svobody.
 
Krádež okapů
Dne 11. 7. 2011 sdělili policisté podezřelému, podle § 179b odstavec 3 trestního řádu, podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, kterého se dopustil tím, že dne12. 3. 2011 vnikl v Podbořanech dírou v oplocení do areálu firmy, prošel ke skladovací hale expedice a z vnější stěny haly odmontoval 2 ks litinových okapových svodů včetně lapačů střešních splavenin. Dále chtěl odmontovat i třetí svod s lapačem, což nakonec neučinil, neboť byl vyrušen pracovníkem firmy. Způsobená škoda byla vyčíslena na 5 642 Kč.
 
Pachatel odcizil 40 litrů vína
Dne 11. 7. 2011 zahájili policisté úkony trestního řízení dle § 158/3 trestního řádu, pro trestný čin krádeže, kterého se dopustil dosud neznámý pachatel tím, že v době od 27. 6. do 11. 7. 2011 nezjištěným způsobem v Lounech, ulice Emila Filly, v prostorách sklepa domu, odstranil u sklepní kóje šrouby u petlice a z kóje následně odcizil dvě vzduchové pušky a 40 lahví vína. Způsobená škoda byla vyčíslena na 11 800 Kč.

LOUNY 13. 7. 2011
por. Ing. Tomáš Krupička
 

vytisknout  e-mailem