Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Za benzín nechtěl zaplatit

LITOMĚŘICE – Pokusil se od čerpací stanice odjet, skončil však na policejní služebně  

 

Za benzín nechtěl zaplatit
Drzý mladík se v úterý odpoledne pokusil odjet z čerpací stanice v Roudnici nad Labem, kde si před tím natankoval benzín. Za 32 litrů  Naturalu se mu nechtělo zaplatit 1 150 Kč. Než stačil odjet, ostraha čerpací stanice ho zadržela. Na místo se poté dostavili přivolaní městští strážníci. Mladík z Litoměřic nakonec skončil na policejní služebně. Nebyla to totiž jeho první krádež. V posledních třech letech byl za takový čin potrestán. Nyní mu hrozí za krádež benzínu až tříletý pobyt ve vězení.

 

Ukradl vrata i vrátka
V několika uplynulých dnech ukradl zloděj u vodojemu mezi obcemi Vchynice a Sulejovice železná vrátka a vrata. Jejich hodnota byla vyčíslena na 30 000 Kč. Lovosičtí policisté případ šetří jako podezření z přečinu krádeže. Pachateli hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta, zákaz činnosti nebo propadnutí věci nebo jiné majetkové hodnoty.

 

Zloděj kabelů obviněn z krádeže
V červnu u obce Hněvice na zrušené železniční koleji vedoucí k pískovně v Račicích zloděj přeřízl kabely a zámek u přestavníku za účelem krádeže. Při činu byl však přistižen pracovníky českých drah. Svého počínání zanechal a z místa si odnesl pouze část zařízení. Svým jednáním vyřadil přestavník z provozu. Krádeží způsobil škodu ve výši téměř 15 000 Kč. Z přestavníku se pokusil odcizit zařízení v hodnotě 75 000 Kč, což se mu nepodařilo. Z tohoto důvodu si 43letý muž včera převzal obvinění. Za krádež mu podle trestního zákoníku hrozí trest odnětí svobody až na pět let nebo peněžitý trest.

 

por. Ing. Alena Romová
Litoměřice 14. 12. 2011
 

vytisknout  e-mailem