Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Za benzín neplatil

TEPLICE - Myslel si, že s kradenými značkami unikne spravedlnosti; Projížděl se v kradeném autě a další zprávy.  

Za benzín neplatil
     Z přečinu krádeže se bude zodpovídat 22letý muž, který na benzínové čerpací stanici na Duchcovsku odcizil pohonné hmoty. Do vozidla si natankoval téměř 70 litrů benzínu v hodnotě přes dva tisíce korun a z místa ujel bez zaplacení. Policistům vyšetřování komplikovala i skutečnost, že na autě byly registrační značky z jiného vozidla. Ukázalo se, že i ty mladý muž odcizil a snažil se tak ztížit identifikaci svého vozu. Policistům se ale i tak podařilo zjistit jeho totožnost a v minulosti trestně stíhanému muži sdělili podezření z přečinu, za který mu vzhledem k jeho předešlým problémům se zákonem hrozí až tříleté vězení.
 
Projížděl se v kradeném autě
     Z neoprávněného užívání cizí věci a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání se bude zodpovídat 22letý mladík. V neděli odpoledne odcizil z bytu své babičky v Bílině klíče od auta zaparkovaného před domem, s jejichž pomocí se ho zmocnil. Vozidlem v hodnotě 30 tisíc korun se pak projížděl na Teplicku a posléze ho odstavil v Mostě, kde ho vypátrali kolegové. Automobil navíc řídil, ačkoliv má soudem uložen trest zákazu činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel na dobu 48 měsíců. Pokud bude uznán vinným, může ho soudce poslat až na dva roky zpátky do vězení, kde už v minulosti několikrát pobýval.
 
Zloděje zajímají garáže
     Garáže se stávají čím dál více oblíbenějším cílem zlodějů. Neznámý pachatel v uplynulých dnech vykradl garáž v Proboštově, kde odcizil dvě jízdní kola v hodnotě 18 tisíc korun. Další trestní oznámení o vykradení garáže v Hostomicích prověřují bílinští policisté, v tomto případě si pachatel z vozidla zaparkovaného uvnitř odnesl navigaci a fotoaparát. Oba případy policisté prověřují jako přečiny krádeže.
     Několik vykradených garáží našli i lidé v Teplicích, neznámý pachatel se během jednoho dne vloupal hned do pěti řadových garáží, ze dvou odcizil cirkulační pilu a letní pneumatiky, v dalších nenašel nic cenného. Větší škodu než na odcizených věcech tak majitelům objektů způsobil poškozením majetku.
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který vykradl vozidlo zaparkované u obce Bílka. Zloděj na autě rozbil boční okénko a odcizil z něj dámskou kabelku s peněženkou, doklady a finanční hotovostí. Celková škoda byla vyčíslena na více jak tři tisíce korun, ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který trestní zákoník stanoví maximálně dvouletý trest odnětí svobody.
     A jak zajistit garáž, aby byla co nejvíce eliminována možnost vloupání? Dvoukřídlá vrata volte raději kovová než dřevěná, kromě zámku je ideální je zajistit několika petlicemi se „skrytými“ visacími zámky, které tak nelze „přeštípnout“. Panty je dobré např. „přivařením“ zábran zajistit proti vysazení vrat. Vyklápěcí dveře garáže na obou stranách zajistěte zástrčkami, které zapadají přímo do rámu dveří, případně můžete instalovat na zem padací zámek, který dveře zabezpečí podobně jako zámek na roletách obchodů. Okna v garáži přišroubujte napevno, k větrání můžete použít vrata, ideální je zajištění oken mříží, která je připevněna zevnitř garáže. V případě, že máte v garáži cennější věci, zvažte investici do bezpečnostního zařízení např. propojeného s alarmem, nebo signalizací na telefon.
 
Kdo viděl nehodu?
     Policie žádá občany, kteří byli svědky níže uvedené dopravní nehody o spolupráci. K dopravní nehodě došlo 14. března v době od 20:00 do 21:30 hodin v Chotějovicích na odstavné ploše u restaurace U Lva. Neustanovený řidič nezjištěným vozidlem narazil do autobusové zastávky, následkem čehož došlo k sesunu dřevěné nástavby z betonového podstavce. Řidič z místa dopravní nehody ujel, aniž by splnil zákonem uložené povinnosti.
     Veškeré poznatky k nehodě lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 260, nebo na bezplatnou linku 158.
 
 
Teplice, 18. 3. 2015, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence Teplice
tel. č. 974 439 207
email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem