Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Za bílého dne vlezli do bytu

LOUNY - Skončili v rukou policistů, byli obviněni. 

S notnou dávkou drzosti se v sobotu odpoledne vloupali dva mladíci do jednoho přízemního bytu v ulici 28. října v Lounech.  Vůbec jim nevadilo, že se v okolí pohybují lidé, a že by tak jejich počínání mohlo být někomu podezřelé. Vyhlédli si byt, který v současné době prochází rekonstrukcí a přes otevřenou ventilačku vnikli dovnitř. Odcizili různé pracovní nářadí, drogistické potřeby, léky, keramiku, šperky, reproduktory,  sluchátka a další věci, čímž způsobili škodu přesahující 100 000 Kč. Krátce po spáchání tohoto trestného činu je policie zadržela. Jedná se o 19letého mladíka z Loun a jeho, o rok staršího, komplice. Oba již policejní komisař obvinil z trestného činu krádeže a porušování domovní svobody a podal na ně podnět k návrhu na uvalení vazby. V páchání trestné činnosti není ani jeden z nich žádným nováčkem. Pokud soud uzná jejich vinu, hrozí jim podle trestního řádu až pětiletý trest odnětí svobody.
 
Havaroval opilý
 
Policisté šetří dopravní nehodu, k níž došlo v neděli brzy ráno na silnici č. 2501 za obcí Staňkovice směrem na obec Tvršice. V prudké levotočivé zatáčce tu nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu, povaze vozovky a svým schopnostem 19letý řidič osobního automobilu zn. Škoda Felicia a vjel vpravo mimo komunikaci do silničního příkopu. Při nehodě se naštěstí nikdo nezranil. Policisté provedli u řidiče dechovou zkoušku, která byla pozitivní. Nejprve bylo řidiči naměřeno 1, 32 a dále 1, 14 a 1, 22 promile alkoholu v dechu. Dále policisté zjistili, že uvedený vůz nemá na silnici co dělat, neboť má neplatnou technickou kontrolu a není pojištěné. Tato nehoda je v dalším šetření lounských policistů.
 
Provrtal nádrž, odcizil benzin
 
Škodu přesahující 10 000 Kč způsobil dosud nezjištěný pachatel tím, že ze soboty na neděli provrtal ve spodní části zaparkovaného automobilu zn. VW Polo palivovou nádrž a následně odcizil cca 25 litrů benzinu zn. Natural. Událost se odehrála v Košticích na Lounsku. Uvedený poberta má na svém triku hned dva trestné činy: poškození cizí věci a krádež. Nyní po něm pátrají policisté.
 
Z kůlny zmizela babeta
 
V nočních hodinách z pátku na sobotu vnikl na dvůr jednoho rodinného domu v Dobroměřicích u Loun dosud nezjištěný pachatel. Z neuzamčené kůlny si přisvojil motocykl zn. Babeta, čímž způsobil škodu za 4 500 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže a porušování domovní svobody, po pachateli pátrají.
 
Kradla v Lidlu
 
Ve zkráceném přípravném řízení sdělili policisté podezření z trestného činu krádeže 24leté ženě z Olomoucka, která kradla v lounské prodejně Lidl zboží. Z regálu si ho uložila do své tašky a bez zaplacení prošla pokladnou. Tam byla zadržena ostrahou a zboží v celkové hodnotě 1 553 Kč vrátila. Uvedeného skutku se dopustila i přesto, že v posledních třech letech byla za přečin krádeže již odsouzena.
 
nprap. Jaromíra Střelcová
Louny,  15. července 2013

vytisknout  e-mailem