Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Za brutální loupež skončil ve vazbě

ČESKÁ LÍPA - Pětadvacetiletý lupič zbil staršího muže pro peníze. 

Minulou středu kolem 20. hodiny si 25letý muž vyhlédl v Hrnčířské ulici v centru České Lípy jako svou kořist o 22 let staršího muže, který mu měl dát své peníze, a to jen proto, že on je potřeboval.  Ačkoliv se vůbec neznali, vymyslel si,  že chce od něj vrátit 50 korun, které mu údajně dluží. 

Když takové nařčení sedmačtyřicetiletý muž odmítl, agresor přitvrdil. Vyzval ho k tomu, aby mu,  než on napočítá do tří , odevzdal 100 korun, jinak s ním bude zle. A protože od něj ani potom nic nedostal, začal ho surově  tlouct pěstmi do obličeje až upadl na zem. Když ležel na chodníku, prohledal mu kapsy a chtěl mu odcizit  peníze a mobilní telefon. To se mu nepovedlo jenom proto, že se mu starší muž aktivně bránil.

Útočník ho  opakovaně kopal do boku ve snaze dosáhnout svého.  Napadeného nakonec zachránil řidič městské dopravy, který s autobusem číslo 203 přijel v Hrnčířské ulici na autobusovou zastávku a incident viděl. Okamžitě se ho zastal a útočníka ostře okřikl. Cestující v autobuse zase kontaktovali tísňovou linku 158 a naše hlídka během několika málo minut agresora zadržela. 

Vzhledem k tomu, že je zadržený  dlouhodobě bez finančních prostředků a nedělá nic proto. aby je legálně získal, hrozilo velké nebezpečí, že by na svobodě dál vyzýval kdekoho na ulici k tomu, aby "mu vrátil dluh". Potom, co ho vyšetřovatel obvinil ze zločinu loupeže, podal státnímu zástupci podnět k jeho vazebnímu stíhání. S důvodem vazby, že by pachatel na svobodě pokračoval v trestné činnosti,  se následně ztotožnil nejen státní zástupce, ale i soudce, který ho svým rozhodnutím poslal za mříže vazební věznice.

24. 3. 2022
por. Bc. Ivana Baláková
tisková mluvčí KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem