Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Za bytařem se zaklaply dveře

PLZEŇ - Jenže se jedná o dveře vazební věznice. 

     Díky precizní práci na místě činu a zajištěným stopám se podařilo plzeňským kriminalistům odhalit sérii vloupání 44letého „bytaře“. Ten se ke svým činům v rámci vedeného šetření doznal. Není však vyloučeno, že bude následným šetřením objasněna jeho další majetková trestná činnost a níže uvedené číslo vykradených objektů nebude konečné. V minulosti byl totiž za obdobné případy již opakovaně odsouzen.
     Muž je stíhán plzeňskými policisty pro přečiny krádeže, poškození cizí věci a porušování domovní svobody. Bylo zjištěno, že se měl v pěti případech vloupat do plzeňských bytů a do prodejny potravin. V říjnu loňského roku „navštívil“ byt ve Strážnické ulici a v listopadu pak překonal vstupní dveře bytu v ulici Bzenecká. V letošním roce „pracoval“ v březnu a červnu. Napadené byly byty v ulici Žlutická, Blatenská, Sladkovského a prodejna v Rubešově ulici. Vstup do objektů překonal pomocí přineseného nářadí a dalo by se říci, že z vnitřních prostor pak odcizil "co mu padlo pod ruku". Jeho zájmem byly finance, mobilní telefony, fotoaparát a jeho součásti, šperky, televizory, flash disky, notebook, ale i sladkosti, kosmetické přípravky a z jednoho bytu si měl odnést i nefunkční navigaci, nefunkční mobilní telefony, nebo neplatné české mince. V prodejně se staly předmětem jeho zájmu tabákové výrobky, alkohol a pokladna s financemi a stravenkami, kterou si s sebou odnesl. Celkové škody, které měl uvedenými skutky majitelům způsobit, byly odhadnuty na více jak 200 tisíc korun.
     Policisté předali státnímu zastupitelství podnět k podání návrhu obviněného na vzetí do vazby. O jeho vzetí do vazby se rozhodovalo dnes dopoledne a soudce návrh akceptoval. Bytař tak bude v nejbližší době navštěvovat už jen místnosti borské vazební věznice.
 
por. Bc. Jana Tomková
25.7.2013

vytisknout  e-mailem