Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Za co si vylil vztek?

DĚČÍN - Za co si vylil vztek?; Noční výtržnost; Kamery nejsou pro zloděje; Pozor na kabelky 

Vážná zranění utrpěl o víkendu výherní automat v jednom z Varnsdorfských podniků. Byl zde napaden neznámým agresorem, který mu vytloukl kryt hlavního dotykového displeje a zatím není vyloučeno ani poškození vnitřních orgánů. Podle předběžného odhadu by si léčba mohla vyžádat investici až dvaadvaceti tisíc korun. Jestli se útočník na blikající bedýnku rozlítil, protože mu nedopřála výhru, nebo k tomu měl jiný důvod, není zatím jasné. Jasné je pouze to, že v případě dopadení riskuje až roční odnětí svobody za poškození cizí věci.
 
 
Noční výtržnost
 
Tři odpadkové koše a dva květináče s květinami upadly před pár dny v nemilost tří výtečníků, kteří ve velmi brzkých ranních hodinách v Rumburku přecházeli z jednoho podniku do druhého. Tak je tedy povalili a rozházeli. Pak si šli užívat do víru diskotéky. Policisté z obvodního oddělení si ale vandaly našli. Případ vyhodnotili jako přestupek proti veřejnému pořádku a odevzdali k projednání na městský úřad. Za to jim může být uložena pokuta až tisíc korun.
 
 
Kamery nejsou pro zloděje
 
Policisté z obvodního oddělení v Rumburku dopadli v těchto dnech také povedenou dvojici, která nedávno z jednoho místního objektu odřízla a odmontovala kameru v hodnotě přes pět tisíc korun. Záležitost skončila tradičně sdělením podezření z krádeže ve zkráceném přípravném řízení. Devětadvacetiletému muži a jeho o osm let mladší kamarádce teď hrozí až dvouletý pobyt v objektu, kde se to kamerami jen hemží.
 
 
Pozor na kabelky
 
Nepříjemné překvapení čekalo na čtyřiasedmdesátiletou ženu z Jílového u Děčína, když chtěla ze své kabelky vyndat peněženku. Zmizela spolu se dvěma a půl tisíci korun otvorem, který neznámý lapka vytáhl otvorem, který do kabelky na neznámém místě prořízl. Po pachateli pátrají policisté z obvodního oddělení. Za krádež na osobě může vyfasovat až dvouleté vězení.
 
 
 
 
 
Děčín, 12. prosince 2011
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem