Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Za distribuci marihuany obviněno devět osob

LIBEREC - Kriminalisté na nich pracovali bezmála rok. 

Bezmála roční mravenčí práce krajských kriminalistů a kriminalistů z Územního odboru v Jablonci nad Nisou přinesla očekávaný výsledek.

Bezmála rok totiž kriminalisté získávali a dokumentovali trestnou činnost devíti osob, které byly velmi aktivní na „poli drogové kriminality“ v celém kraji. Specializovali se především na distribuci marihuany. Počátkem letošního února už měli kriminalisté dostatek poznatků a informací k tomu, aby podezřelé zadrželi, a to na základě předešlého souhlasu se zadržením.
Kriminalisté u těchto devíti osob zajistili 400 gramů sušené marihuany a také finanční hotovost ve výši osmi set tisíc korun. Podle zatím zjištěných informací odebíralo od těchto devíti osob marihuanu na tři stovky odběratelů. Byli mezi nimi i osoby mladší 15ti let. Odkud zadržení marihuanu získávali je zatím předmětem dalšího vyšetřování.  Všech devět osob policejní komisař obvinil z nedovolené výroby a jiného nakládání s OPL a jedy.

Je nutné upřesnit, že se nejednalo o žádnou organizovanou skupinu – kriminalisté se velmi plošně zaměřili na potírání kriminality v souvislosti s distribucí marihuany a těchto zadržených devět osob velmi výrazně ovlivňovalo trh s marihuanou v Libereckém kraji. Kriminalistům se podařilo zjistit a zadokumentovat celkem 107 případů distribuce marihuany, kdy se mezi odběratele dostalo více než 40 kilogramů této omamné látky za zhruba osm miliónů korun.


Sedm z devíti zadržených a obviněných je vyšetřováno vazebně. Za nezákonný prodej OPL jim v případě pravomocného rozhodnutí soudu hrozí podle trestního zákoníku trest odnětí svobody v rozmezí osmi až patnácti let. Zadržení těchto devíti osob velmi zásadně „ochromilo“ trh s marihuanou na území Libereckého kraje.


 

mjr. Bc. Vlasta Suchánková
e-mail: tiskova.krplb@mvcr.cz
tel.: 974 461 207
9. 2. 2011
 


 

vytisknout  e-mailem