Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Za dobrotu na žebrotu

CHOMUTOVSKO - Stopař ho obral o mobil; Okradla kamarádovu matku. 

Smůlu při návštěvě Chomutova měl 43letý cizinec, jenž v lednu tohoto roku zastavil své vozidlo dvěma stopujícím osobám, které podle něho potřebovaly pomoct. Muž totiž ukazoval, že má zraněný kotník a řidiče měl poprosit o odvoz do Jirkova. Cizinec tedy nechal zmíněného muže i doprovázející ženu nastoupit do vozidla a odvezl je na požadované místo.

Poté, co osoby z auta vystoupily, zjistil řidič, že mu z prostoru u řadicí páky mezi sedadlem spolujezdce a řidiče zmizel mobilní telefon, který tam měl odložený. Podezřelé už však nedostihl. Věc oznámil na policii s tím, že odcizením mobilu mu vznikla škoda v přepočtu cca 5.600 korun.

Policisté šetřením ustanovili osobu podezřelého, kterým byl 37letý muž z Chomutovska. Jak bylo zjištěno, tento seděl v cizincově vozidle vpředu na sedadle spolujezdce.

Po zajištění důkazního materiálu zahájil vyšetřovatel trestní stíhání muže pro trestný čin krádeže. Té se měl obviněný dopustit i přesto, že byl za podobný čin v nedávné minulosti odsouzen. V případě uznání viny mu kvůli předchozímu odsouzení za krádež hrozí až tříleté vězení.

Okradla kamarádovu matku

Začátkem měsíce sdělila policejní komisařka obvinění z trestného činu krádeže 20leté ženě z Klášterce nad Ohří. Podle zjištění policistů měla žena v létě odcizit z bytu na chomutovském sídlišti dvacet dva tisíc korun. V bytě byla na návštěvě u kamaráda, kam podle všeho chodila často a dobře to tam znala. Peníze měla vzít z nezajištěné pokladny umístěné ve skříni v ložnici. Tam je zřejmě měla uložené matka zmíněného kamaráda, která v bytě se synem žije.

Na základě vyhodnocení zajištěných stop byla v listopadu mladá žena zadržena a bylo zahájeno její trestní stíhání. Ke krádeži se přiznala. V krajním případě jí soud může odsoudit až ke dvěma letům odnětí svobody.  

por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí

Chomutov 12.listopadu 2020

vytisknout  e-mailem