Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Za dobrotu na žebrotu- Aktualizace

Pražští policisté hledají muže, který slovně urážel hosty restaurace v Praze 9 a poté co se jej snažil jeden z nich uklidnit, ho bezdůvodně napadl pěstmi do obličeje. Další dva, kteří agresora doprovázeli, napadeného muže navíc okradli o osobní věci. 

Děkujeme médiím a veřejnosti za pomoc při pátrání. Všechny aktéry události,  kdy došlo k napadení muže a krádeži tašky s jeho osobními věcmi v ulici Drahobejlova, se podařilo ztotožnit. Na základě šetření a zjištěných skutečností kriminalisté v současné chvíli prověřují informace získané k výše uvedenému jednání. S ohledem na to, že se jedná o mladistvé osoby, nebudeme se k případu v současné chvíli více vyjadřovat.  

kpt. Kristýna Soukupová- 14. června 2024

V polovině dubna okolo dvacáté hodiny přijali policisté z místního oddělení Vysočany oznámení o fyzickém napadení a krádeži věcí před restaurací v Praze 9. Okolo restaurace procházela skupina tří mužů, kdy jeden z nich začal vulgárně urážet hosty, kteří stáli venku. Přítomný host muže okřiknul, aby svého jednání zanechal, tento však v urážkách dále pokračoval. Na základě toho se poškozený rozhodl jít přímo k němu a uklidnit ho. Agresor na to ale reagoval tak, že ho bez varování udeřil třikrát pěstí do obličeje, čímž mu způsobil zlomeninu horní čelisti a nosu. Zbylí dva muži se do incidentu nijak nezapojovali, ale povšimli si tašky, která poškozenému upadla na zem během konfliktu. Neváhali tak ani chvíli a tašku s osobními věcmi mu odcizili. Všichni tři následně z místa utekli.

Policisté zajistili z nedalekého kamerového systému záznam, na kterém je trojice zachycena. V případě, že kohokoliv z nich poznáváte, obraťte se prosím na linku 158.

Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení, kdy za ublížení na zdraví a výtržnictví hrozí pachateli v případě odsouzení trest odnětí svobody až na tři roky.

kpt. Kristýna Soukupová- 29. května 2024

vytisknout  e-mailem