Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Za domácí násilí byl vykázán

MOST - Již šestá osoba byla vykázána; Dvě ženy seniorovi ukradly v bytě peníze a další 

 
Napadl přítelkyni a pak řídil auto pod vlivem alkoholu

Již šestou osobu ze společného obydlí vykázali litvínovští policisté a to 39letého muže z jedné obce na Litvínovsku. Ten o víkendu v podvečerní době v místě bydliště napadl slovně svoji přítelkyni a použil při tom i fyzické násilí. K slovnímu útoku nedošlo poprvé. Již v minulosti muž poškozenou ženu napadl verbálně několikrát. Psychické útoky stupňuje a agresivní je zejména pod vlivem alkoholu. Protiprávního jednání se dopouští i v přítomnosti nezletilého dítěte. Policisté, kteří na místě v sobotu prováděli šetření, přistoupili po vyhodnocení bezpečnostních rizik k využití oprávnění dle zákona o Policii ČR a násilnou osobu z bytu a z bezprostředního okolí společného obydlí vykázali. Druhý den policisté zkontrolovali, zda muž podmínky vykázání dodržel. Žádné pochybení nebylo zjištěno. Muž navíc ve stejný den v nočních hodinách v obci, kde bydlí, řídil motorové vozidlo pod vlivem alkoholu. Policisté ho přistihli při silniční kontrole a v dechu mu naměřili tři promile alkoholu. Řidič se po opakované dechové zkoušce podrobil lékařskému vyšetření a odběru. Policisté mu sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.


 

Z návštěvnic se vyklubaly zlodějky

Případ krádeže peněz v bytě vyšetřují mostečtí policisté. K odcizení finanční hotovosti mělo dojít v nočních hodinách z pátku na sobotu. Starší Mostečan do svého bytu pozval dvě ženy. S nimi chvíli seděl a popíjel. Obě ženy byt opustily kolem půlnoci. S nimi však zmizely i peníze, které měl muž uložené ve skříni. Jak k odcizení několika tisíc korun došlo, nyní vyšetřují policisté z mosteckého obvodního oddělení, kterým byl případ přečinu krádeže oznámen poškozeným seniorem.


 

Obyvatelé domu spali a zloděj zatím kradl

Tvrdým spánkem zřejmě spali obyvatelé rodinného domku v jedné obci na Litvínovsku. Neznámý pachatel o víkendu v noci ze soboty na neděli vnikl do rodinného domku. Tam se dostal zřejmě oknem. V dolní části patrového domu zloděj odcizil mobilní telefony a notebook. V suterénu ještě našel motorové pilu, která se mu taky hodila. Na přítomnost nezvaného hosta přišel majitel domu až ráno a to, když nemohl najít mobilní telefon. Po prohlídce pokoje pak zjistil, že mu chybí i další věci. Poškozený vyčíslil hmotnou škodu na částku 22 tisíc korun. Případ přečinu krádeže vloupáním a porušování domovní svobody nyní vyšetřují hamerští policisté spolu s mosteckými kriminalisty.


 

Zloděj byl profesionál

Na neopatrnost doplatil jeden motorista z Litvínova. O víkendu v neděli odpoledne přišel do své garáže. Uvnitř si na věšák zavěsil látkovou tašku, o kterou během krátké chvíle přišel. Tašku mu zřejmě odcizil neznámý muž, který se tam objevil a poškozeného se na něco dotazoval. Pak pravděpodobně využil nestřeženého okamžiku a tašky se zmocnil. Majitel garáže tak přišel o finanční hotovost, platební kartu, mobilní telefon a také o své osobní doklady. Celkem vyčíslil škodu na částku sedm tisíc korun. Případem krádeže se teď zabývají litvínovští policisté, kteří po neznám pachateli pátrají.


 

Ze sklepa zmizelo nářadí i lyže

Do suterénu panelového domu zavítal neznámý zloděj. Ten vnikl do sklepních prostor za použití násilí, když překonal vstupní dveře. Tam si pak poradil i s dveřmi do jednoho sklepa, ze kterého odcizil benzinové sekačky a křovinořez. Jen nářadí ho zřejmě neuspokojilo, protože si přibral i pár sjezdových lyží. Poškozený občan, který krádež nahlásil na mosteckou policii, odhadl, že mu poberta zanechal škodu ve výši 42 tisíc korun.


 

Kradla v cizině

Až do Rakouska si vyjela na nákup jedna žena z Litvínova. Pětadvacetiletá žena kradla v jednom rakouském městě nedaleko hranic. Tam si v jednom supermarketu vybrala různé zboží v hodnotě 370 eur. Krádež však odhalili pracovníci prodejny a ženu zadrželi. Policisté jí nyní ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže. Pachatelka nekradla sama, po jejích dalších komplicích policie pátrá.


 

Díky bodům přišla o řidičák, a přesto řídila

Policisté litvínovského obvodního oddělení sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání 24leté ženě z Teplic. Ta řídila v Litvínově osobní vozidlo a v jedné ulici v odpoledních hodinách narazila na silniční kontrolu. Policisté šetřením na místě zjistili, že řidička v důsledku dosažení 12 bodů pozbyla řidičské oprávnění a porušila zákon.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 4. dubna 2011

vytisknout  e-mailem