Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Za dopravní nehodou stál alkohol

BŘECLAVSKO: Zraněnou ženu zachránil policista, který jel do služby. 

Bořetice - V sobotu navečer po 18 hodině vyjížděli policisté k dopravní nehodě, která se stala na silnici vedoucí z Bořetic do Kobylí. Jednadvacetiletý řidič osobního vozidla Škoda Octavia nezvládl na mokré vozovce řízení a najel do svodidel. Po nárazu auto přeletělo přes vodní strouhu, jež místem protéká. Vozidlo po nehodě zůstalo obrácené na střeše a náraz byl natolik silný, že z předního sedadla vypadla do vody třiadvacetiletá spolucestující.

Po této události projížděl místem kolega z Obvodního oddělení Hustopeče, který jel zrovna do práce na noční službu. Nezaváhal ani na chvíli a okamžitě vyběhl ze svého auta. Podařilo se mu vytáhnout ženu z vody a ihned jí poskytl první pomoc. Následně těžce zraněnou ženu předal rychlé záchranné službě, která na místo přijela. Díky své duchapřítomnosti zachránil mladé ženě život.  
Dopravní policisté pak vyzvali řidiče škodovky, aby se  podrobil odbornému měření na alkohol. Na displeji se ukázala pozitivní hodnota -  2,09 promile alkoholu v dechu. Policisté muži zadrželi řidičský průkaz a v současné době se celým případem zabývají.
por. Mgr. Kamila Haraštová, 27. května 2013

vytisknout  e-mailem