Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Za dvacku kalhoty neprodala

BRNO VENKOV: Internetoví podvodníci jsou na síti stále úspěšní. 

Za dvacet korun chtěla prodat přes aplikaci na sociální síti obnošené kalhoty dvaadvacetiletá žena z Brněnska. Obratem se zaradovala, když ji kontaktoval zájemce a nabídl jednoduchý způsob platby a předání zboží. Poslal mailem odkaz, který se tvářil jako vstupní stránka do jejího internetového bankovnictví. Po vyplnění požadovaných údajů žena potvrdila i transakci a pak už se jen divila. Z jejího účtu zmizelo skoro čtrnáct tisíc korun. Prodávající tak prodělala sedmsetkrát více než chtěla získat.

Zpráva o možném státním příspěvku určitě potěšila šestatřicetiletou ženu z Brněnska. Do zaslaného odkazu vyplnila požadované údaje a čekala na avizovanou částku. Při následné kontrole ale zjistila, že z jejího účtu namísto přislíbené částky zmizelo skoro dvacet tisíc korun.

S kryptoměnou chtěla obchodovat třiatřicetiletá žena ze Znojemska. Než ale k obchodování došlo, zatím neznámý pachatel od ní postupně vylákal po záminkou uhrazení různých poplatků skoro šedesát tisíc korun. Pak přestal komunikovat.

por. Bohumil Malášek, 22. února 2023

vytisknout  e-mailem