Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Za dvě stovky přemluvila známou

vzala si úvěr na televizor, který hned předala a další zprávy z Bruntálska 

Ze sklepa odnesl zavařeniny, jablka i víno
Bruntálští policisté nyní překvalifikovali přestupek proti majetku na trestný čin krádeže a porušování domovní svobody. Toho se měl dopustit dosud neznámý pachatel tím, že na ulici Dělnická v Bruntále v době od 15. do 17.1.2010 vnikl do sklepní kóje a odcizil 10 sklenic zavařených meruněk a jablek, 2 láhve šampusu, 3 láhve vína a vzal i 2 sklenice medu a 5 kg jablek. Způsobená škoda činí 1 500 Kč.
  
Za 200 Kč přemluvila známou, aby si vzala úvěr
Policejní komisař SKPV zahájil dne 11.2.2010 trestní stíhání 53leté a 32leté ženy z Opavy pro přečin úvěrového podvodu, kterého se měli dopustit i přes skutečnost, že již v minulosti byly odsouzeny za stejný čin. Tentokrát mladší žena přemluvila starší a zorganizovala nákup LCD televizoru v prodejně elektroniky v Bruntále. Starší obviněná měla uzavřít na její popud dne 8.1.2009 úvěrovou smlouvu na odběr televizoru v hodnotě 25 689 Kč. Složila akontaci ve výši 1 000 Kč, kterou jí poskytla mladší obviněná. Do smlouvy uvedla nepravdivé údaje o zaměstnání a příjmu, kdy v té době byla vedena v Opavě na úřadu práce. Úvěr jí byl poskytnut a měla splácet měsíčně 1 909 Kč, avšak do dnešního dne neuhradila ani jedinou z dohodnutých splátek. Zakoupený televizor ihned předala mladší obviněné, od které za odměnu obdržela 200 Kč. Mladší žena slíbila, že splátky bude platit, což neučinila a užívala televizor pro svou potřebu. Po čase ho prodala za 6 tisíc Kč. 
  
Pneumatiky propíchl
V Krnově na ulici Opletalova v době od 10. do 11.2.2010 dosud neznámý pachatel ostrým předmětem poškodil dvě pneumatiky na pravé straně zaparkovaného vozidla Ford Renger. Na jedné vytvořil otvor o délce 9,5 mm a na druhé 15 mm. Svým jednáním způsobil majiteli škodu ve výši kolem 9 tisíc Kč. Je podezřelý z trestného činu poškození cizí věci.
  
Pod vlivem alkoholu havarovali, tak teď jsou obviněni
Ve čtvrtek 11.2.2010 zahájil policejní komisař hned ve dvou případech trestní stíhání dvou mužů ve věku 34 a 54 let z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Oba řídili loni v listopadu vozidlo pod vlivem alkoholu a havarovali. 
            V prvním případě dne 16.11.2009 v Rýmařově - Janovicích jel mladší muž s vozidlem Nissan. Při projetí levotočivé zatáčky nezvládl řízení a vyjel mimo komunikaci. Nejprve narazil do kovového zábradlí mostu a potom sjel mimo silnici. Zde narazil do kamenného přemostění a oplocení domu. Policisté mu naměřili v dechu 2,20, po půl hodině 1,74 a při posledním měření 1,75 promile.
            Dne 28.11.2009 mezi obcí Skály a Horní Město jel 54letý muž s renaultem. Při průjezdu pravotočivou zatáčkou, v silné mlze s minimální viditelností, nezvládl řízení a dostal smyk. Vyjel za levý okraj silnice, kde havaroval. Při dechové zkoušce mu policisté naměřili 1,16 promile alkoholu.
 
Vulgárně pokřikoval a kopal do dveří
Agresivní jednání 19letého mladíka museli řešit bruntálští policisté v podvečerních hodinách ve čtvrtek 11.2.2010 ve Světlé Hoře. Zde mladík v důsledku podnapilosti vulgárně pokřikoval a kopal do vchodových dveří jednoho z panelových domů. Byl vyzván, aby zanechal svého protiprávního jednání, ale neuposlechl. Byl neustále agresivní, tak policisté museli použít donucovací prostředky a zajistili ho. Při dechové zkoušce mu naměřili 2,53 promile alkoholu. Vzhledem k jeho neustále agresivitě bylo rozhodnuto o umístění na záchytnou stanici do Opavy, kde byl následně předán.   Je podezřelý z přestupku proti veřejnému pořádku.
  
Pod kola mu vběhl retrívr
Ve čtvrtek 11.2.2010 v 18,30 hodin ve Vrbně pod Pradědem na křižovatce ulic Nádražní a Sv. Čecha jel 25letý muž s vozidlem Mercedes a bezprostředně před auto mu vběhl z pravé strany černý retrívr. Řidič již nestihl zabrzdit a došlo ke střetu. Ke zranění nedošlo. Psa si převzala majitelka. Způsobená škoda na vozidle činí 20 tisíc Kč.                                               
                                                                                 
komisař por. Bc. Tušková Pavla
pisbr@mvcr.cz
 
 

vytisknout  e-mailem