Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Za dveřmi břeclavského bytu se vařil pervitin

BŘECLAVSKO: Dva obvinění čekají v policejní cele. 

Břeclav - V těchto dnech provedli policisté domovní prohlídku v jednom břeclavském bytě. Potvrdilo se tak jejich důvodné podezření, že právě za dveřmi tohoto bytu dochází k výrobě pervitinu. Přímo při výrobě přistihli jednapadesátiletého muže a jeho dvaatřicetiletého komplice. Trojici ještě uzavírala šestadvacetiletá žena, která zprostředkovávala prekursory k výrobě uvedené drogy.Všichni tři byli se souhlasem státního zástupce zadrženi a putovali do policejních cel. Jak se ukázalo, zásoby léků si dováželi ze sousedního Slovenska a poté pervitin nejen sami užívali, ale také zajišťovali distribuci dalším uživatelům.

Kriminalisté trojici obvinili z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami. Dvaatřicetiletý muž byl po provedení procesních úkonů ze zadržení propuštěn a bude stíhán na svobodě. Jednapadesátiletý obviněný i jeho „spolupracovnice“ stále vyčkávají v policejní cele, protože byl podán návrh na vzetí do vazby. Ostatně nejstarší muž z této trojice se dá považovat za zkušeného výrobce, neboť měl  s drogami co dočinění už v minulosti. Za nedovolenou výrobu byl soudně potrestán.

Na závěr lze dodat, že šetření trestné činnosti spojené s drogovou problematikou bývá složité a obtížné. Výrobci často mění místa a při výrobě bývají velmi ostražití. Kriminalisté ovšem musí nashromáždit dostatek důkazů, což mnohdy znamená týdny či měsíce ustavičné práce.
por. Mgr. Kamila Haraštová, 29. května 2013
drogy Břeclav.wav
 
 

vytisknout  e-mailem