Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Za havárii na silnici první třídy může alkohol

LIBEREC – Boural pod vlivem. Hrozí mu až tři roky ve vězení. 

40letý muž z Děčínska 27. března ve 21:00 hodin řídil osobní motorové vozidlo po silnici I. třídy č. 13, ve směru od Liberce na Jitravu. Nutno hned v úvodu podotknout, že pod vlivem alkoholu.
Svou spanilou jízdu završil na čtyřproudém úseku silnice. Náhle přejel vpravo přes okraj komunikace, kde narazil od svodidel. Od těch se jako kulečníková koule odrazil a pokračoval přes oba jízdní pruhy na levý okraj komunikace. I zde mu v další cestě zabránila plechová svodidla. Po jejich ataku se vůz znovu odrazil jako od bandy a vracel se zpět do svého jízdního pruhu. Jen se štěstím nedoputoval až do pomyslné jamky. Škodovka se zastavila o několik desítek metrů dále, v protisměru. Úkaz, o kterém se v souvislosti s neuvěřitelnými příběhy hovoří, jako o „štěstí opilých“, zřejmě mohl za to, že automobil nezmizel v jednom z příkopů, a že nikdo nebyl zraněn.Felicie.jpg

Po příjezdu policistů na místo dopravní nehody byl 40letý muž vyzván k provedení dechové zkoušky. Přístroj opakovaně vykazoval pozitivní hodnoty. Nejvyšší z naměřených pak překročila dvě promile alkoholu v dechu. Policisté vyzvali podnapilého muže k prokázání totožnosti a předložení potřebných dokladů pro řízení. Jak lustracemi v evidencích zjistili, muž řidičské oprávnění nevlastní. Nepředložil ani platný doklad prokazující uzavření zákonného pojištění odpovědnosti z provozu vozidla. Pro vážné závady na vozidle policisté pochopitelně zadrželi osvědčení o registraci vozidla.

V doprovodu mužů zákona putoval neřidič na služebnu obvodního oddělení, kde mu ve zkráceném přípravném trestním řízení policisté sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě odsouzení tak 40letému muži z Děčínska hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.

Při dopravní nehodě nebyl naštěstí nikdo zraněn. Škoda na majetku byla vyčíslena na 90tisíc korun.

 

2. dubna
por. Bc. Vojtěch Robovský
Oddělení tisku a prevence
Liberec

vytisknout  e-mailem